Ügyfélablak

A környezettudatosság a fókuszban – szavazzon Ön is!

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Kíváncsiak vagyunk a kerületi lakosok, honlapunk olvasóinak véleményére. Szavazzon Ön is!

Ezúttal a környezettudatosság témája van a fókuszban. A XIII. Kerületi Önkormányzat számára a környezettudatosság és a zöldszemlélet kiemelt érték.

Évek óta számos intézkedést teszünk ennek érdekében. Fejlesztéseink során kiemelten vesszük figyelembe a környezettudatosság szempontjait. Ez az alapvető érték megjelenik az önkormányzat közterületi fejlesztési stratégiájában, az AngyalZÖLD programban, de nem csupán a zöldterületi beruházásaink során vesszük ezt figyelembe. Legalább ennyire fontos szempont ez ingatlanfejlesztéseink során, legyen szó passzívházépítésről, a Klapka Szolgáltatóház beruházásáról vagy óvoda- és bölcsődefelújításokról.

A zöld szemlélet megjelenik napi üzemeltetésünk során is. Locsolást számos területen talajvízkútról végzünk, a kerület legkülönbözőbb részein  találhatók talajvízkútjaink.

Emellett segítjük a lakosságot is. Évről évre zöldhulladékgyűjtő zsák osztásával támogatjuk a kerületi családi házak tulajdonosait és a társasházi lakóközösségeket. Idén ezt a zöld szemléleti programot már nemcsak ősszel, hanem tavasszal is meghirdettük.

Rendezvények, események is kapcsolódnak a környezettudatossághoz. A Föld napja alkalmából például minden esztendőben szemétgyűjtő akciót szervezünk áprilisban – erre sor került idén is. A zöld szemlélet sok esetben megjelenik a Lakóközösségi Napok programsorozatán is.

Nem utolsó sorban pedig pályázatokkal segítjük a lakóközösségeket, magánszemélyeket a zöld szemlélet érvényesítésében, a környezettudatos eszközök és módszerek használatában. Ennek érdekében a társasházak számára hosszú évek óta elérhető Udvarzöldítési pályázat mellett idén már második alkalommal hirdettük meg az önkormányzati tulajdonú társasházak számára elérhető udvarzöldítési pályázatot. Az idei év újdonsága, hogy esővízgyűjtő pályázatot tettünk közzé. Az első alkalommal elérhető önkormányzati támogatás rendkívül népszerű volt, több tucat jelentkező volt a pályázatra, igazolva azt, hogy a környezettudatosság nem csak önkormányzatunk számára kiemelkedő érték, hanem Önök is partnerek ebben.

Most a Szavazás rovatunkban azzal kapcsolatban várjuk véleményüket, hogy Önök számára melyik a legfontosabb ilyen jellegű intézkedés a kerületben.

Szavazataikat itt várjuk.