Ügyfélablak

Zöldhulladékgyűjtő zsákot osztunk

Közterületek, parkolás

Idén tavasszal is osztunk zöldhulladék-gyűjtő zsákokat a kerületieknek. A XIII. Kerületi Önkormányzat több mint húsz éve segíti zsákosztással a kerületben található családi házak tulajdonosait és a társasházakat. A zsákokat április 25-től vehetik át.

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából és forrásából több mint 20 éve minden ősszel megszervezzük a lakossági lombgyűjtési akciót, amelynek keretén belül a kertekben keletkező zöldhulladék kezelésére díjmentesen biztosítunk zöldhulladékgyűjtő zsákokat. Az idei évben az őszi lombgyűjtési program mellett tavasszal is osztunk díjmentesen zsákokat.

 

Családi házaknak és társasházaknak is

 

A XIII. kerület családi házas övezetében (a Rákos-pataktól északra) házanként 5 zsákot biztosítunk az akcióban részt venni kívánó lakosoknak, családoknak.

A társasházak, lakásszövetkezetek, intézmények között – területük nagyságának függvényében – 5-15 zsákot osztunk ki.

Zsákok átvétele

 

A zsákokat 2023. április 25-től kezdődően nyitvatartási időben (8:00-16:00 óráig) vehetik át.

Helyszín: a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Hajdú utcai telephelye, Hajdú utca 29. Elérhetőségeinket itt találják.

A zsákokat a készlet erejéig osztjuk.

Külön igény alapján eltérő időpontban is biztosítunk átvételi lehetőséget a jogosultak számára. Ilyen esetben várjuk üzeneteiket a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen.

A kihelyezés szabályai

 

  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezzék ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítja el a szolgáltató, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem szállítanak el.
  • A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítják el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használják fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága, így a zsákokba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben a szolgáltató munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig helyezzék ki az ingatlan elé.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, a szolgáltató járműveivel megközelíthető helyre helyezzék ki.

 

Az elszállítás időpontja

 

Az FKF logós zöldhulladék-gyűjtőzsákokból a zöldhulladékot a BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékbegyűjtési Divíziója szállítja el. Az FKF honlapján található térképen jelölt területek esetén pénteken történik az elszállítás. A térképet ITT találják.

Ezeken a területeken a zöldhulladékot péntekenként, legkésőbb reggel 5 óráig helyezhetik ki az ingatlanok elé a hulladékbegyűjtő gépjárművel megközelíthető, jól látható helyre (ahova a kommunális hulladékgyűjtő edényt is).

A térkép kéken megjelölt szakaszán kívül eső területeken a szolgáltató a kommunális hulladék begyűjtési napjain szállítja el a zöldhulladékot. Ezeken a helyszíneken a kommunális hulladékgyűjtő edények mellé helyezhetik a zsákokat.