Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Lakások Lakbérfelülvizsgálat

A határozatlan időtartamra szóló bérleti szerződéssel rendelkező bérlő a szociális illetve költségelvű lakbérre való jogosultságát az erre irányuló felülvizsgálati eljárás során igazolni köteles.

A szociális, illetve költségelvű határozatlan időtartamra szóló, érvényes bérleti szerződéssel rendelkező bérlő a szociális, illetve költségelvű lakbérre való jogosultságát az erre irányuló felülvizsgálati eljárás során felhívásra igazolni köteles. Amennyiben a felülvizsgálat lezárását követően megállapításra kerül, hogy a bérlő és az együttlakó személyek jövedelme alapján elvesztik a szociális vagy költség alapú lakbérre való jogosultságukat, azonban a bérlő által igazolt jövedelem legfeljebb tizenöt százalékkal haladja meg a szociális vagy költség alapú jövedelmi értékhatár felső mértékét, úgy a bérlő kérelmezheti a szociális bérleti díj meghatározását a költségelvű helyett, valamint a költségelvű lakbér megállapítását a piaci alapú lakbér helyett.

A benyújtott lakbércsökkentési kérelmet a tulajdonosi jogkört gyakorló Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság jogosult elbírálni a bérlő által benyújtott kérelem nyomán.

Formanyomtatványunk innen letölthető:

kérelem a költség alapú lakbérfelülvizsgálati eljárás eredményeképpen megállapított piaci alapú lakbér csökkentésére

Ügyintézés módjai

Személyes ügyintézés Lefelé nyíl

Lehel Csarnok, Galériaszint
1134 Budapest, Váci út 9-15.

+36 1 478-5050
+36 1 478-5059

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.

Béke utcai ügyfélszolgálat
1131 Budapest, Béke u. 65.

+36 1 450-3123
+36 1 350-3728

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.