Ügyfélablak

WELL-minősítés a Petneházy utca 90. szám alatti bérháznak

Beruházás, fejlesztés
Díjak

Rangos minősítésben részesült a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában elkészült és júliusban átadott bérház. Az épület WELL-minősítést kapott. A Petneházy utca és a Szent László út találkozásánál elkészült ingatlanfejlesztés esetében ezzel az üzemeltetés magas színvonalát tanúsította a nemzetközi szervezet.

Az önkormányzati beruházás keretében megvalósított 68 lakásos épületet idén júliusban adtuk át. A kezdettől fogva cél volt az üzemeltetés magas színvonalú biztosítása. Ezt most egy rangos nemzetközi szervezet is minősítette.

A fejlesztés során a Petneházy utcában elkészült épület üzemeltetésének színvonalát egészségesnek és biztonságosnak minősítette egy nemzetközi tanúsító szervezet, a WELL. A Petneházy utca 90. szám alatti épült és idén júliusban átadott épület passzívház. Egy kompakt rendszer látja el fűtését, hűtését, melegvíz-szolgáltatását, egy részén extenzív zöldtető van, és kiépítettünk esővízgyűjtő záportárolót is a locsoláshoz.

A minősítés megszerzésével a Petneházy utcai projektünk az első lakóépület hazánkban, ami ezzel a minősítéssel rendelkezik.

A WELL a tanúsítvány odaítélésekor számos szempontot vett figyelembe. A Petneházy utca 90. alatti fejlesztés esetében értékelte a többi között azt, hogy az épületben kiépítettünk és felszereltünk elsősegélynyújtó helyiséget orvosi ággyal, tolószékkel, automata defibrillátorral és még azzal az Epipen injekcióval is. Fontos tény az is, hogy az üzemeltetést végző munkatárs rendelkezik elsősegélynyújtó és életmentő képesítéssel.

A minősítés megszerzésében az is szerepet játszott, hogy a háznak van vészhelyzeti terve. Kifejezett előny továbbá, hogy az ingatlan rendelkezik takarítási szabályzattal, amely pontosan előírja még az alkalmazható környezetbarát szerek típusát is.