Ügyfélablak

Húsvéti utalványosztás 2024-ben is

Lehel Csarnok

Ebben az évben is utalványosztást szervez a XIII. Kerületi Önkormányzat a húsvét előtti időszakban. Az utalványokat február 26. és április 7. között lehet levásárolni a Lehel Csarnok kijelölt üzleteiben.

A XIII. Kerületi Önkormányzat a 2024. évben is megszervezi hagyományos utalványosztását.

Az utalványosztás elektronikus úton 2024. február 26-án kezdődik. Az okoseszközzel rendelkező lakosok a Budapest13 Smart City mobil applikáción keresztül már ekkortól beválthatják utalványaikat a Lehel Csarnokban az arra kijelölt kereskedőknél.

A papíralapú utalványokat 2024. március 18– 25. között vehetik át a Lehel Csarnokban a földszinten. Az utalványosztás helyét strandzászlók jelzik.

Utalványra jogosult:

  • A XIII. kerületben bejelentett lakcímen, életvitelszerűen itt élő és partnerkártyával rendelkező öregségi nyugdíjasok.
  • Aktív korú, partnerkártyával rendelkező kerületi lakos abban az esetben jogosult az utalványra, ha az igénylő XIII. kerületi lakcímén élő háztartás tagjainak az előző havi egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap hatszorosát, azaz a 171.000 forintot. Az igényléshez adatlapot kell kitölteni, amit innen lehet letölteni.

Az utalvány értéke:

  • Öregségi nyugdíjasok esetében személyenként 8.000 forint az utalvány értéke.
  • Szociálisan rászorulók esetében az utalvány érteke háztartásonként az alábbiak szerint alakul:
    • Ha csak aktív korú él a háztartásban, egy partnerkártya tulajdonos részére állapítunk meg utalványt 8.000 forint értékben.
    • Ha az igénylő lakcímén, a háztartásában egy vagy több kiskorú gyermek van, akkor 2×8.000 forint értékben állapítunk meg utalványt.
    • Felhívjuk figyelmüket, hogy aktív korúak esetében egy lakcímről egy partnerkártya tulajdonos adhatja be a pályázati adatlapot.

 

Az utalvány kiállítása nem az igénylés leadáskor történik, a jogosultságot szociális ügyintézés keretében bíráljuk el, ezért a jogosultak részére elektronikusan küldjük meg. Akinek nincs e-mail címe, azzal munkatársaink telefonon egyeztetik az átvétel idejét és helyszínét.

Az utalvány levásárlásának ideje: 2024. február 26.- 2024 április 7. a Lehel Csarnok kijelölt üzleteiben.

Az igénylés módjáról ITT találnak információkat.

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat pályázataival is segíti az itt élőket és a kerületben található társasházakat, lakásszövetkezeteket. Pályázati lehetőségeinkről itt talál információkat.