Ügyfélablak

Ilyen volt – ilyen lett a közösségi kert

AngyalZÖLD 3.0
Ilyen volt - ilyen lett
Közterületek, parkolás

Az idei év egyik legnépszerűbb zöldterületi beruházása a közösségi kert kialakítása a XIII. kerületben. A kivitelezés még nyár elején elkészült, azóta 38 kis kertben kertészkedhetnek a kerthasználók. Ilyen volt - ilyen lett rovatunkban elkészült beruházásokat, felújításokat, átalakításokat mutatunk be Önöknek. Megtekinthetik, milyen volt aktuális témánk régen, és milyen lett az elkészülést követően.

Sokan és régóta érdeklődtek lakosaink közül arról, hogy lesz-e közösségi kert a kerületben. A Kárpát utca 18-26. számú épületek előtti zöldterület megújításakor ez a funkció is szóba került mint a terület megújulásának lehetséges útja.

Ilyen volt:

A XIII. Kerületi Önkormányzat a lakossági igényeket meghallgatva úgy döntött, létesít közösségi kertet a XIII. kerületben. Ennek helyszíne a Gogol utca – Kárpát utca – Garam utca – Pozsonyi út által határolt zöldterület lett. A kerthasználat jogát az érdeklődők pályázati úton nyerték el.

A parcella rendszeres ápolása, gondozása mellett az öntözést, a gyommentesítést, valamint a kerti és egyéb hulladékok összegyűjtését is a kerthasználók végzik.

A kivitelezés nyár elejére elkészült, azóta lelkesen és aktívan használják a kerthasználók a parcellákat.

Ilyen lett a közösségi kert:

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.