Ügyfélablak

Ilyen volt – ilyen lett a közösségi kert a Kárpát utcában

AngyalZÖLD 3.0
Ilyen volt - ilyen lett
Közterületek, parkolás

Ezúttal Ilyen volt - ilyen lett sorozatunk keretében már ismert helyszínre hívjuk Önöket: a Kárpát utcai közösségi kert immár két szezonban okozott használóinak sok örömet. A kertészkedni szerető bérlők idén már második évben gondozhatták szeretettel és figyelemmel növényeiket a kis kertekben. A tavaly elkészült fejlesztés eredményeként nyílt meg a XIII. kerület első közösségi kertje, ahol a kerthasználók rendszeresen, akár nap mint nap ápolhatják növényeiket, ágyásaikat. Ilyen volt - ilyen lett rovatunkban elkészült beruházásokat, felújításokat, átalakításokat mutatunk be Önöknek.

Ezúttal a Kárpát közösségi kertbe invitáljuk Önöket rovatunk keretében. Itt születhetett meg a kerület első, sokak által már nagyon várt közösségi kertje.

Ilyen volt:

A Gogol utca – Kárpát utca – Garam utca – Pozsonyi út által határolt zöldterület közösségi kertként újulhatott meg a 2023. évben. A közösségi kertben idén is egész szezonban művelték itt kis kertjeiket a kerthasználók. Összesen 38 ágyás találhatott így gazdára a Kárpát utcai közösségi kertben.

Az ágyásokat pályázati úton nyerték el a kerthasználók, akik azóta is nagy figyelemmel, rendszeresen ápolják, gondozzák a növényeket.

A kivitelezés tavaly nyár elejére elkészült, így immár második évben termesztik itt lelkesen növényeiket az ágyások bérlői.

Ilyen lett a közösségi kert:

Hamarosan új közösségi kertben is gondoskodhatnak növényeikről a pályázaton kerthasználati jogot nyert lakosok.

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.