Ügyfélablak

Idén is pályázhatnak a Tiszta utca, rendes ház címre a társasházak

Közterületek, parkolás
Pályázati hírek

Megjelent a Tiszta utca, rendes ház pályázat, mellyel a XIII. Kerületi Önkormányzat a környezetüket rendben tartó, a tisztaságról folyamatosan gondoskodó lakóközösségek munkáját ismeri el.

A közterületeink rendje és tisztasága a kerület arculatát, élhetőségét, a lakosság közérzetét, nem utolsósorban biztonságérzetét jelentősen befolyásolja. Erre tekintettel hirdeti meg a XIII. Kerületi Önkormányzat évek óta a társasházak, lakóközösségek részére köztisztasági pályázatát. A Tiszta utca, rendes ház címet azok a lakóközösségek érdemelhetik ki, amelyek hónapokon át, folyamatosan és rendszeresen tisztán és szemétmentesen tartják a házuk előtti területet.

A közterületek tisztán tartása több szereplő közreműködését igényli. Ebben az ingatlantulajdonosoknak is fontos szerepe, akiknek jogszabályi kötelezettsége az ingatlanjaikkal határos járdaszakaszok takarítása. A XIII. Kerületi Önkormányzat felelősséget érezve a közterületek rendezettsége, állapota iránt ezt a munkájukat ismeri el a társasházaknak a Tiszta utca, rendes ház címmel.

A pályázat az idei évben 2023. március 17-ig nyújtható be. A pályázat részletes tudnivalóit ITT találják.

A köztisztasággal kapcsolatos feladatokról, tudnivalókról, a feladatmegosztásról ITT nyújtunk átfogó tájékoztatást.