Ügyfélablak

Idén is faltól falig takarítási akciókat szervezünk a kerületben

Közterületek, parkolás

Idén már negyedik alkalommal rendeztük meg a közelmúltban a faltól falig takarítási akciót, melynek keretében az utcákkal egyidejűleg a járdaszakaszok teljes megtisztítására kerül sor. Legutóbb a Dózsa György út-Lehel utca-Róbert Károly körút-Váci út térségében jártak a gépek. A faltól falig akció keretében minden alkalommal egy jól körülhatárolt területet járnak be a gépek és a munkatársak. Az akció folytatódik, idén még három alkalommal szervezzük meg a komplex köztisztasági akció e formáját.

Ütemezetten halad a faltól falig köztisztasági akciók szervezése a XIII. kerületben.  Ebben az évben már négy alkalommal szerveztünk faltól falig takarítási akciót a kerületi közterületek átfogó megtisztítására. Legutóbb július második felében került erre sor. Július 24. és 26. között a Dózsa György út-Lehel utca-Róbert Károly körút-Váci út térségében dolgoztak a gépek. Az akció keretén belül a gépi úttisztítás, valamint a gépi és kézi járdatisztítás mellett magasnyomású vizes takarítást is végeztünk.

A BKM Nonprofit Zrt. FKF divíziója mellett a XIII. Kerületi Önkormányzat járdatakarító gépei is járták a kerületet.

Az akcióban érintett utcaszakaszokon minden alkalommal a BKM Nonprofit Zrt. speciális célgéppel tisztítja meg az útpályát és a parkolósávokat, amelyhez egy nagy teljesítményű úttisztítására alkalmas seprőgépet és kísérőautót is biztosít a fővárosi társaság a megfelelő létszámú személyzettel a nagynyomású járdatakarításhoz, ezzel segítve és koordinálva a tisztítógépek munkáját. Ezzel párhuzamosan a járdafelületek megtisztítását takarítógépek segítségével végzik a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. munkatársai az akció keretében.

Faltól falig akció legközelebb terveink szerint augusztusban lesz, majd szeptemberben és októberben is egy-egy alkalommal közös út- és járdatakarítást végzünk a fővárosban a köztisztaságért elsődlegesen felelős Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF divíziójával közösen. A faltól falig akció során a kijelölt területeken a további alkalmakkor is gépi úttisztítást és azzal párhuzamosan járdatisztítási szolgáltatást végzünk majd a XIII. kerület további területein.

A köztisztaság közös érdek

A tapasztalat szerint sok esetben felelőtlen szemetelés, nem rendeltetésszerű használat okán keletkezik szemét a közterületeken. Sok esetben a növényágyásokban és az ágyások mellett találni szétszórt szemetet, bedobott tárgyakat. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy rendszeres és növekvő mértékű a rongálás, előfordul nem egy esetben szándékos károkozás is. A cigarettacsikkeket némely járókelők rendszeresen a kiskertekbe dobják. Erről részletesen korábbi cikkünkben olvashatnak.

A köztisztaság közös ügyünk, kérjük Önöket is az együttműködésre.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.