Ügyfélablak

Halad a Radnóti Miklós utca felújítása – képes beszámoló

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Képes beszámolónkban Önök is nyomon követhetik a Radnóti Miklós utca felújítását, melynek keretében 190 méter hosszan zajlik a kivitelezés a Tátra utca és a Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházása keretében a Tátra utca és a Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon újul meg a Radnóti Miklós utca. A felújítást képes beszámolóval mutatjuk be.

A kivitelezés során rendszeresen készítettünk képeket a felújításról, így láthatják, hogyan újul meg Újlipótváros egyik fontos keresztirányú utcájának egy hosszabb szakasza.

Így nézett ki az utca a felújítás előtt:

A felújítás érintette a járdaszakaszokat az északi és a déli oldalon is, ezért a munkálatok első fázisában a járdát is felbontottuk.

A kivitelezés során a kereszteződésekben járdafüleket építünk. A munka során úgy alakítottuk ki a szegélyeket, hogy biztosítsuk az akadálymentes gyalogos közlekedést.

A járdát mindkét oldalon a felújítás teljes hosszában felszabadítjuk az autóktól, és kiemelt szegélyeket építünk. Ennek köszönhetően a gyalogos közlekedés számára a korábbinál szélesebb járdaszakaszok állnak rendelkezésre.

A muskátlitartó oszlopokat a kivitelezés idejére eltávolítottuk. A visszahelyezést megelőzően megvizsgáltuk, hogy a közműhelyzet lehetővé teszi-e az állványok útpályához közelebbi elhelyezését, törekedve arra, hogy a korábbinál nagyobb helyen közlekedhessenek az erre járók. Az áthelyezéssel sikerült biztosítanunk, hogy a gyalogosok számára a muskátlitartók és a házfal között rendelkezésre álló járda szélessége elérje a 2 métert az északi oldalon.

Augusztus közepén a járda alapja készült.

A Radnóti Miklós utca Pannónia utcai és Hegedűs Gyula utcai kereszteződésében egyaránt kiemeljük a teljes csomópontot a forgalomcsillapítás érdekében.

Augusztus végén végeztük a Radnóti Miklós utca mostani felújítása keretében az első szakasz aszfaltozását. A Tátra utca és a Pannónia utca közötti szakaszt ezt követően vissza is adtuk a forgalomnak.

Ezt követően a Pannónia utca és a Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon folytatódott a munka. A kivitelezés második időszakában ugyancsak kétoldali járdafelújítással együtt valósul meg a beruházás. Az északi oldalon megőrizzük a korábbi ferde parkolást, a déli oldalon pedig párhuzamos parkolási rendet alakítottunk ki.

A járda burkolatához zökkenőmentes térkövet használtunk. Ez a burkolat újdonság a kerületi útfelújítások során. A burkolatválasztás előnye, hogy a fuga nélküli kiképzése kifejezetten kellemes járásérzetet biztosít, és megkönnyíti a síkosságmentesítési munkák elvégzését.

A kivitelezés első fázisában elkészült Tátra utca és Pannónia utca közötti szakaszt már szeptember eleje óta használhatják az autósok és a gyalogosok.

A második szakaszban készülő Pannónia utca és Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon várhatóan november közepéig tartanak a munkálatok.

Október első napjaiban három fát ültettünk a Tátra utca és a Pannónia utca közötti szakaszon.

Idei beruházásunk volt az Angyalföldi út felújítása, melyről a közelmúltban Ilyen volt – ilyen lett rovatunkban olvashattak.

A XIII. Kerületi Önkormányzat közterületi beruházásainak stratégiai összefoglalását az AngyalZÖLD 3.0 stratégiából ismerhetik meg.