Ügyfélablak

Folyamatosan igényelhetők az idei évi parkolási engedélyek

Közterületek, parkolás

Január végéig érvényesek a tavalyi évi parkolási engedélyek, így érdemes kiváltaniuk a 2024. évi lakossági engedélyeket a jogosultaknak. Fontos, hogy digitális matricára váltottunk – így az idei évtől nincs szélvédőre kiragasztandó matrica. Az éves parkolási engedélyt a rendszám igazolja.

Még inkább érdemes online kiváltania az éves parkolási engedélyét mostantól minden arra jogosult XIII. kerületi lakosnak. A digitális matrica ügyintézése gyorsabb és egyszerűbb, akár néhány percen belül megkaphatja az igénylő e-mailben a várakozási engedélyt, ha jogosult és helyesen töltötte ki az adatokat.

A digitális matrica igényléséhez szükséges kérelem egy egyszerű regisztrációt követően az Ügyfélablakban indítható bankkártyás befizetés után. A digitális matrica igénylésére és kiváltására a személyes ügyfélszolgálatokon is lehetősége van minden kerületi lakosnak, a Központi Ügyfélszolgálati Irodáinkban várják Önöket munkatársaink.

További részleteket a parkolási engedélyek kiadásáról készített összeállításban találnak. 

Részletes tájékoztatónkat a parkolási engedélyek igényléséről itt találja. 

Az online igénylők bankkártyával fizethetnek

Elektronikus igénylés esetén az Ügyfélablakban az űrlap kitöltésén kívül szkennelt formában szükséges csatolni az érvényes forgalmi engedélyt, a lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártya). Honlapunkon kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség mind a költségtérítés, mind a második engedély várakozási díja tekintetében. A fizetendő összeg átutalására nincs lehetőség.

Videón itt tekintheti meg a digitális matrica előnyeit.