Ügyfélablak

Elkészült a Napraforgó bölcsőde udvara

Beruházás, fejlesztés

Komplex udvarfelújítás részeként új játszóeszközökkel gazdagodott a Napraforgó bölcsőde udvara. A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően 138 millió forintból valósult meg a Jász utcai gyermekintézmény udvafelújítása. A fejlesztés elkészült, a gyerekek már minden napjukat az új környezetben tölthetik.

Ünnepélyes keretek között adta át a 35 éves Napraforgó bölcsőde udvarát dr. Tóth József polgármester. A Jász utcai intézmény udvara 138 millió forintos önkormányzati beruházással korszerű, a gyerekek igényeinek megfelelő módon újulhatott meg.

–Az önkormányzat magas színvonalú, folyamatosan fejlesztett infrastruktúrával és intézményhálózattal támogatja a városrészben élő emberek életminőségét – emelte ki a XIII. kerület polgármestere az átadó alkalmával.

Az idei évben az udvar teljes megújítására sor került. A projekt keretében a régi elhasználódott burkolatokat korszerű gumiburkolatokra cseréltük, egyúttal az esésvédő felületek kialakítása is megtörtént. Felújítottuk az automata öntözőrendszert és kicseréltük a régóta használt játszóeszközöket.

A játszóeszközök alatti esésfelületeket, valamint a játszószigeteket átkaroló 2*70 méter hosszú kismotorpályát, futóbicikli és tricikliutat korszerű öntött gumiburkolattal alakítottuk ki.

A beruházás során tekintettel voltunk a gyerekek igényeire, arra, hogy a kicsik számára korszerű játszóeszközök álljanak rendelkezésre a teljes területen. Így ügyeltünk arra, hogy minden egység elé kerüljön hasonló játék, amit a kisebbek és a nagyobbak is tudnak használni, de arra is, hogy hová kerüljön az árnyékolás az udvaron belül, merre haladjon a triciklizőút, továbbá a használat szempontjai alapján lett kialakítva a magaságyások helye is.

Új játszószközöket is telepítettünk, többek között a bölcsődés korosztálynak megfelelő új kisvonatot, csúszdás mászókát, tankolóállomást és akácfából készült Flintstones család járműveire hasonlító járműveket.

Ezen kívül 4 nyári pancsolószigetet építünk párakapuval, a vízvétel lehetőségét 4 ivókút biztosítja.

Érdekesség, hogy kialakítottunk egy érzékelő stabil felületet, a mezítlábas ösvényt, amely fejleszti a gyermekek egyensúlyérzékét, megtapasztalhatják az anyagok más-más formáját a tapintás, érzékelés során, amely stabilizált terméskő, mesterséges kő és fa felületből áll.

Hasznos része a beruházásnak, hogy megoldottuk az udvar megfelelő vízelvezetését és a kerítés betekintésgátlását is.

 

Közönségszavazáson a Gyöngyszem óvoda

Nagyszabású beruházással újulhatott meg a Gyöngyösi sétányon található Gyöngyszem Tagóvoda. A fejlesztés korszerű és egyedi jellegét bizonyítja, hogy versenybe került a Média Építészeti Díja versenyen. Közönségszavazáson Ön is szavazhat, október 13-ig teheti ezt meg bárki.