Ügyfélablak

Elhunyt Kuruc László

Egyéb

A részvét, az együttérzés, a döbbenet lett úrrá rajtunk. Búcsúzunk munkatársunktól, barátunktól, Kuruc Lászlótól.

A középiskola elvégzése és a diploma megszerzése után a 80-as évek óta dolgozott a XIII. kerületben; először a kerületi Ingatlankezelő Vállalatnál, majd 1995-től az újonnan megalakult Angyalföldi Vagyonkezelő Rt-nél, végül jogutódjánál a Közszolgáltató Zrt-nél töltött be vezető pozíciót a kerületi építkezések irányítójaként.

Munkásságának nyoma ott van a kerület kiemelkedő beruházásaiban – szívének legkedvesebb volt a Lehel csarnok és RaM -, a korszerűsített óvodákban és bölcsődékben, a felújított és újonnan épült lakóépületekben. Meghatározó szellemisége tovább él munkahelyi és baráti közösségeiben, amelyek értékrendjéhez hozzájárult. Nemcsak rendkívüli főnök, vezető volt, hanem igazodási pont is. Örömét lelte hivatásában és kapcsolataiban; tudta, hogy személyét tisztelték és megbecsülték – boldog, teljes életet élt. Szabadidejét szívesen töltötte a természetben, a Bagolyírtás Természetbarát Egyesület aktív tagjaként is. Magával ragadó jókedvvel osztotta meg élményeit barátaival és munkatársaival.

Környezetére is kihatott a lényét jellemző, határozott nyugalom, amely csak a világot megértők kiváltsága, akik tudják, hogy valahol minden rendben van. Bizonyosan ezzel a nyugalommal indulhatott a sokak által már kitaposott, mégis ismeretlen csillagösvényre.

Hirtelen halála pótolhatatlan veszteséget okozott közösségünk részére. Kuruc Lászlót a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. saját halottjának tekinti.

2024. január 17-én, 15 órakor a Fiumei úti sírkertben veszünk tőle végső búcsút.

dr. Palatka Lívia vezérigazgató