Ügyfélablak

Faltól falig akciók sora keretében tisztult a kerület – képes összefoglaló

Közterületek, parkolás

Hét körzetben, hét időpontban tisztítottuk meg a kerület közterületeit faltól falig akciók keretében. Idén is megszerveztük a már szokásos faltól falig akciókat a XIII. kerületben, melyek keretében a kerület legkülönbözőbb területein tisztítottuk meg közös akcióban, szervezetten a közterületeket. A sorozat végén októberben két körzetben jártak a gépek és a munkatársak. Képes összefoglalónkban mutatjuk, miként lett tisztább a XIII. kerület.

Idén is folytattuk a faltól falig akciók szervezését. A 2024. évben is szerte a kerületben vállalta a XIII. Kerületi Önkormányzat, hogy faltól falig akció keretében kötelező feladatain túl is tesz a kerületi köztisztaságért.

Hónapról hónapra szerveztünk takarítási akciót a XIII. kerületben, melynek keretében a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF divíziójával együttműködésben tisztítjuk meg a járdákat és az úttestet. A munka során faltól falig letakarítjuk a közterületeket az érintett utcaszakaszokon.

Az akciók sorát a Szent István körút- Tátra utca-Gogol utca-Pozsonyi út által határolt területtel kezdtük áprilisban.

Késő tavasszal a  Gogol utca-Váci utca-Dráva utca-Kárpát utca által határolt terület takarítása következett, ugyancsak a járdatakarító gépek bevonásával.

Június végén a Dráva utca-Váci út-Dunavirág utca-Népfürdő utca által határolt területet járták a takarítók és a takarítógépek.

Nyár közepén, július utolsó napjaiban a Bulcsú utca-Lehel utca-Róbert Károly körút-Váci út által határolt terület tisztítása történt a faltól falig akció következő állomásaként.

Augusztus második felében zajlott a takarítás Róbert Károly körút-Lehel utca-Frangepán utca-Dagály utca-Népfürdő utca által határolt területen, ugyancsak járdát és utat együttesen érintően.

Hatodik alkalommal október elején a Göncöl utca-Fiastyúk utca-Váci út-Szekszárdi utca által határolt területet takarítottuk.

Hetedik alkalommal, október második felében a Tahi utca-Fáy utca-Dolmány utca-Rokolya utca-Jász utca-Futár utca körzete került sorra.

A köztisztaság közös érdek

A tapasztalat szerint sok esetben felelőtlen szemetelés, nem rendeltetésszerű használat okán keletkezik szemét a közterületeken. Sok esetben a növényágyásokban és az ágyások mellett találni szétszórt szemetet, bedobott tárgyakat. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy rendszeres és növekvő mértékű a rongálás, előfordul nem egy esetben szándékos károkozás is. A cigarettacsikkeket némely járókelők rendszeresen a kiskertekbe dobják. Erről részletesen korábbi cikkünkben olvashatnak.

A köztisztaság közös ügyünk, kérjük Önöket is az együttműködésre.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.