Ügyfélablak

Megjelent legfrissebb Társasházi kisokosunk – a téma a közgyűlés

Ingatlangazdálkodás

Megjelent legújabb Társasházi kisokosunk, melyben a Közgyűlés összehívása tulajdonosként a téma. A kiadványból Ön is megismerheti a legfontosabb tudnivalókat.

Elsősorban a társasházi tulajdonostársakat ismerteti meg a legfontosabb tudnivalókkal Társasházi kisokosunk legfrissebb száma, melynek témája a Közgyűlés összehívása tulajdonosként.

Kiadványunkban részletes mintatárat találhatnak a közgyűlés összehívásával összefüggésben felmerülő valamennyi esetre. Az összeállítás célja, hogy segítse a tulajdonostársakat a jogszabályi előírásoknak megfelelő közgyűlés összehívásában, illetve szükség esetén, annak lebonyolításában.

Érdemes tudni például, hogy közgyűlés összehívását a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak – a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével-, írásban kérhetik a rendkívüli közgyűlés összehívását a képviselőtől. Ha a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke a kérés kézhezvételétől számított 30 napon belüli időpontra a közgyűlést nem hívja össze, azt a harmincadik napot követő 15 napon belüli időpontra a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztása esetén az
összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk írásban megbízott bármely tulajdonostárs jogosult összehívni.

A közgyűlés a közös képviselőt vagy az intézőbizottságot bármikor felmentheti. A felmentett közös képviselő – intézőbizottság esetén annak elnöke – a közgyűlés határozata alapján, az abban meghatározott feladatok végzésével és változatlan
díjazás ellenében köteles az új közös képviselő megválasztásáig, de legfeljebb felmentésétől számított kilencvenedik nap leteltéig ügyvivőként ellátni a közösség ügyeinek intézését.

Erről és sok más hasznos tudnivalóról olvashatnak a mostani Társasházi kisokosban.

További részletek elérhetők az itt letölthető kiadványban.