Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Parkolás Parkolójegy utólagos bemutatása

Az első jegy megváltására nincs, ekkor a parkolás után haladéktalanul kell a jegyet megváltani. Az első megváltott parkolójegy lejárta után egy óránál rövidebb időre történő díjfizetés esetén 5 perc, egy órára vagy annál hosszabb időre történő díjfizetés esetén 15 perc türelmi idő áll a gépkocsivezető rendelkezésére ahhoz, hogy elhagyja a parkolóhelyet vagy megváltsa következő parkolójegyét.

A jegyváltásra türelmi idő nincs.

A parkoló autósok esetén türelmi idő nincs, azonnal meg kell váltaniuk parkolójegyüket (vagy indítani mobilfizetést) a várakozás megkezdésekor.  Az első megváltott parkolójegy lejárta után egy óránál rövidebb időre történő díjfizetés esetén 5 perc, egy órára vagy annál hosszabb időre történő díjfizetés esetén 15 perc türelmi idő áll a gépkocsivezető rendelkezésére ahhoz, hogy elhagyja a parkolóhelyet vagy megváltsa következő parkolójegyét.

Az utólagos jegybemutatásra bizonyos esetekben lehetőség van. Az eredeti parkolójegy bemutatható, a mobiltelefonos parkolási díjfizetés igazolható, amennyiben

  • a gépjármű üzembentartója az ellenőrzés időpontjában érvényes parkolójeggyel rendelkezett, de azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy
  • az ellenőrzés időpontja és a parkolójegy vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között parkolójeggyel történő díjfizetés esetén 10 percnél, mobiltelefonos parkolásidíj-fizetés esetén 5 percnél hosszabb idő nem telt el.

Ügyintézés módjai

Online ügyintézés Lefelé nyíl

Parkolójegyének utólagos bemutatását online is intézheti Ügyfélablakunkon keresztül.

Lehel Csarnok, Galériaszint
1134 Budapest, Váci út 9-15.

+36 1 478-5050
+36 1 478-5059

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.

Béke utcai ügyfélszolgálat
1131 Budapest, Béke utca 65.

+36 1 450-3123
+36 1 350-3728

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.