Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Nem lakáscélú ingatlanok Székhely, telephely, vagy fióktelep létesítése

Kérelemre lehetőség van székhely, telephely és fióktelep bejegyzésére kibocsátott tulajdonosi hozzájárulás kiadására. Ezt követően 90 napon belül intézhető a bejegyzés.

A hozzájárulás 90 napig érvényes.

A XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokra vonatkozó székhely, telephely és fióktelep bejegyzésére a bérlő, bérlőtárs, albérlő kérelmére kibocsátott tulajdonosi hozzájárulás alapján van lehetőség.

  • A hozzájárulás 90 napig érvényes, amennyiben a cégbíróság az érvényességi határidő alatt nem jegyzi be a helyiséget a kérelmező székhelyeként/telephelyként, vagy fióktelepként úgy a kiadott tulajdonosi nyilatkozat érvényét veszíti.
  • Amennyiben a bérlő a bérleti szerződése megszűnik, a székhelyet/telephelyet, vagy fióktelepet a bérlő köteles 30 napon belül átjelenteni.
  • Amennyiben a székhely/telephely/fióktelep változást a cégbíróság bejegyzi, úgy az adatváltozást a fennálló helyiségbérleti szerződés erre vonatkozó pontja alapján 15 napon belül köteles a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. felé a cégbíróság bejegyző végzésének másolata megküldésével bejelenteni.

A kérelemhez csatolandó dokumentumokról ITT tájékozódhat részletesen.

Formanyomtatványunk innen letölthető:

székhely, telephely, fióktelep bejegyzési kérelem

Ügyintézés módjai

Személyes ügyintézés Lefelé nyíl

Lehel Csarnok, Galériaszint
1134 Budapest, Váci út 9-15.

+36 1 478-5050
+36 1 478-5059

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.

Béke utcai ügyfélszolgálat
1131 Budapest, Béke utca 65.

+36 1 450-3123
+36 1 350-3728

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.