Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Nem lakáscélú ingatlanok Nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadása

A XIII. kerületben található és a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek határozott időre vehetők bérbe, vagy bizonyos esetekben amennyiben kérelmező vállalja az éves bruttó bérleti díjnak megfelelő, minimum 500.000 Ft szerződéskötési díj egy összegben történő megfizetését, határozatlan időre is bérbe vehetők.

A helyiségeket lakhatás céljára nem lehet használni.

A XIII. kerületben található és a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek határozott időre 5 évre + (értékesítés miatti ingatlan kiürítéssel vagy szanálással, bontással érintett épületekben lévő helyiségek kivételével) további 5 éves előbérleti jog biztosítása mellett vehetők bérbe, vagy amennyiben kérelmező vállalja az éves bruttó bérleti díjnak megfelelő, minimum 500.000 Ft (amennyiben az éves bruttó bérleti díj nem éri el az 500 e Ft-ot) szerződéskötési díj egy összegben történő megfizetését, (az értékesítés miatti ingatlan kiürítéssel, vagy szanálással, bontással érintett épületekben lévő helyiségek kivételével) határozatlan időre is bérbe vehetők.

A szerződéskötési díj a bérleti szerződés megszűnését követően nem jár vissza.

A határozatlan idejű feltételek vállalása esetén a bérbeadó a bérleti szerződésbe foglalja, hogy a Lakástörvényben biztosított „rendes felmondás” (kártalanítás nélküli felmondás) lehetőségével 15 évig nem kíván élni.

A helyiségeket lakhatás céljára nem lehet használni.

A hasznosításra váró, bérbe vehető helyiségeinket a honlapunkon hirdetjük, amelyeknek – telefonon vagy elektronikus úton történő időpont-egyeztetést követően – biztosítjuk a megtekintését.

Amennyiben a listán szereplő helyiségek közül valamelyik felkelti érdeklődését és szeretné megtekinteni azt, úgy e szándékát az Ingatlangazdálkodó Divízió Helyiséggazdálkodási csoport ügyintézőinek jelezheti a tájékoztatónkban megjelölt telefonos elérhetőségeken.

A kérelemhez csatolandó dokumentumokról és a tulajdonosi hozzájárulás megadásának feltételeiről ITT tájékozódhat részletesen.

Formanyomtatványunk innen letölthető:

kérelem üres helyiség bérbevételére

Ügyintézés módjai

Személyes ügyintézés Lefelé nyíl

Lehel Csarnok, Galériaszint
1134 Budapest, Váci út 9-15.

+36 1 478-5050
+36 1 478-5059

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.

Béke utcai ügyfélszolgálat
1131 Budapest, Béke utca 65.

+36 1 450-3123
+36 1 350-3728

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.