Ügyfélablak

Lakások, üzlethelyiségek

Az önkormányzati tulajdonú lakásokat, lakóházakat, nem lakás céljára szolgáló helyiségeket és telkeket kezeljük, üzemeltetjük és hasznosítjuk. Bérbe adjuk a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő lakóingatlanokat a kerület legkülönbözőbb pontjain található épületekben. Üzlethelyiségeket kínálunk szolgáltatóházakban és önállóan egyaránt.

Ügyleírások

Bérbe vehető nem lakáscélú ingatlanok

Pályázatok

Árverés

Letölthető dokumentumok

Elérhetőségek

Lakások bérbeadása, üzemeltetése

A kerületben élők lakáshelyzetének javítása a XIII. Kerületi Önkormányzat számára alapvető érték. Segítjük a lakással nem rendelkező lakosok otthonteremtését, támogatjuk a fiatalok lakáshoz jutását különböző eszközökkel, pályázatokkal. A pályázaton indulhatnak a saját tulajdonú lakással nem rendelkező kerületi lakosok.

 

Várjuk a pályázati jelentkezők közé azokat is, akik magasabb komfortfokozatú vagy nagyobb otthonba költöznének. Külön hirdetjük meg a fecskepályázatot, 35 év alatti házastársak vagy élettársak élhetnek e lehetőséggel. Az önkormányzati tulajdonú lakásokban élő bérlők komfortosabb, műszakilag jobb állapotú lakáshoz jutását segíti az önkormányzat szanálási programja.

Társasházi támogatások

A XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelt célja a kerületi társasházak és szövetkezeti lakóépületek állékonyságának megóvása, értéknövelő beruházások támogatása. A rendszeresen, évről évre meghirdetett pályázaton 1995 óta részesülhetnek támogatásban a társasházak és szövetkezetek.

 

A kamatmentes támogatási rendszer révén sok olyan lakóközösségnek tud segíteni az önkormányzati támogatás, melyek anélkül nem rendelkeznének elegendő forrással a felújításhoz. Az aktuális pályázati feltételeket a Pályázatok menüpontban találják meg.

 

Helyiségbérlés

Üzlethelyiségeket a kerület különböző pontjain kínálunk bérbe vételre. Amennyiben vállalkozását kerületünkben szeretné elindítani vagy bővíteni, a korábbinál nagyobb helyiséget keres vagy máshol folytatná eddigi tevékenységét, akkor Ingatlangazdálkodó Divíziónk segít az ügyintézésben. Ehhez bérbevételi kérelmet szükséges benyújtania.

 

Az aktuálisan elérhető önkormányzati tulajdonú helyiségek listáját a Bérbe vehető nem lakás célú ingatlanok (üzlethelyiségek, telkek) menüpont alatt találják. Több kérelmező jelentkezése esetén licitet tartunk.

Online Ügyintézés Dekorácó

Intézze ügyeit online!

Kevés az ideje? Otthonából szeretne ügyet intézni?

Válassza az Ügyfélablakot, ahol sorbanállás nélkül, bármikor tud ügyet intézni! Csak néhány kattintás, és már meg is kezdheti az ügyintézést. Regisztrációt követően ügyeinek állását a későbbiekben is nyomon követheti.

Az elektronikusan intézhető ügyek listáját itt találja.