Ügyfélablak

Zugligeti kirándulásra indultak a Tücsök túra résztvevői

Kultúra

Egy nagy gyerekcsapat szülőkkel, felnőttekkel kiegészítve érkezett Zugligetre a XIII. kerületből, hogy egy örömteli kiránduláson vegyenek részt. A túraútvonalat kisebb játékos feladatokkal, versikékkel, együtt játszással tettük érdekesebbé.

A tavaszi Tücsök túrák után ősszel is nekiindult a Budai hegyeknek az érdeklődők csapata. Szeptemberben és októberben a kirándulásaink a Harang-völgybe vezettek.

Legutóbb október 21-én túráztak a gyerekek. Az októberi túra borongós reggellel indult, nem lehetett tudni mi vár a csapatra, eláznak vagy sem a kirándulók. Ettől függetlenül a csapat elindult, lelkesen, érdeklődve.

Ezen alkalommal láthattak a kirándulók vaddisznó lábnyomokat a sárban, láthattak vaddisznók által széttúrt hegyoldalt, gyönyörű színekben pompázó erdőt, csodálatosan virágzó őszi virágokat. Eső nem esett, szerencsére nagyon kellemes hőmérséklet volt egész idő alatt.

Képeinken láthatják, hogy jól érezték magukat az erdőjárók.

Előzőleg már szeptemberben is volt hasonló kirándulás. Akkor gyönyörű napsütésben járták végig az útvonalat a résztvevők, akik közben sok érdekességet hallhattak Farkas Beától, a GreenWalks túravezetőjétől a fákról, az állatokról, a hegyekről és Budapest „síparadicsomáról”, a Normafán található sípályáról.

A kis csapat a meredekebb rész megtétele után örömmel piknikezett a Normafán található magas kőrisfa tövében. Közben Farkas Bea a Rémusz bácsi meséi közül mesélt a gyerekeknek egy rövidke történetet a rókáról és a tücsökről.

A túraútvonalat kisebb játékos feladatokkal, versikékkel, együtt játszással tették érdekesebbé.

A túra végén a gyerekek Tücsök kitűzőt kaptak ajándékba a szervezőktől, amit csillogó szemekkel köszöntek meg.

Legközelebb november 18-án, szombat délelőtt lesz hasonló kirándulás, amikor egy teljesen „új ruhába öltözött” Harang-völgyet fognak majd meglátogatni az érdeklődők.

Szeretettel várunk minden kisgyerekes családot a novemberi Tücsök túránkra, idén utoljára.

 

Programjainkra, kulturális rendezvényeinkre ezután is várjuk Önöket.

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.

További információ és virtuális séta: www.kult13.hu