Ügyfélablak

Zárt parkolókban bérelhetnek parkolóhelyet – itt olvashatja, hogyan

Közterületek, parkolás

Parkolóhelyre van szüksége a XIII. kerületben? Három helyszínen üzemeltetünk kerítéssel védett, kamerarendszerrel megfigyelt, szabadtéri parkolót a XIII. kerületben. A parkolóhelyeket bérleti szerződéssel lehet igénybe venni. Hogy miként, arról részleteket cikkünkben talál.

A témakört kérdés-válasz formájában jártuk körbe annak érdekében, hogy minden érdeklődő megtalálja a számára fontos információkat a parkolóbérlés lehetőségéről. Ha mégis kérdése van, munkatársaink a cikkünk végén található elérhetőségeken segítenek.

Milyen helyszíneken van lehetőség zárt parkoló bérlésére a kerületben?

A Jász utca 120. szám alatt, a Jász utca – Rokolya utca sarkán található parkolónk zúzott kővel terített, kamerával felügyelt. A parkolót 3400 négyzetméteren alakítottuk ki, 126 férőhelyes.

A Tomori utca 4. szám alatt, a Tomori utca és Mosoly utca sarkán található parkolónk térkővel lerakott, kamerával felügyelt. A parkolót 2900 négyzetméteren alakítottuk ki, 94 férőhelyes.

A Petneházy utca 3. szám alatt, a Petneházy utca – Lomb utca sarkán található parkolónk zúzott kővel terített, kamerával felügyelt. A parkolót 3550 négyzetméteren alakítottuk ki, 102 férőhelyes.

Ha jelentkezem, akkor meddig kell várnom, hogy tudjam használni a parkolóhelyet a kiszemelt parkolóban?

Akár azonnal is van erre mód. Amennyiben hónap közben olyan formában köti meg a szerződést, hogy fizeti az aktuális hónap teljes havi díját, akkor már azon a napon tudjuk biztosítani  a parkolási lehetőséget (figyelembe véve a munkaidőt: H-Cs 08:00-16:50, P 0800:-14:00).
Van lehetőség arra is, hogy a következő hónaptól bérelje a parkolóhelyet. Ez esetben a szerződéskötés hónapjának utolsó munkanapján megadjuk a kapunyitási jogosultságot. Ezzel esetben a szerződéskötés hónapjának utolsó napján délutántól tudja használni a parkolóhelyet.

Milyen módon biztosított az autók védelme a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. által üzemeltetett zárt parkolókban?

Parkolóink kerítéssel körbekerített és kamerarendszerrel megfigyelt területek. A kaput a szerződött partnerek tudják telefonhívással kinyitni.

Hogyan tudok ki- és bejutni a parkolóba?

A kapuink GSM modul automatikával működnek. A szerződéskötéskor az ügyfél megadja azt a mobilszámot (1 beállóhelyhez maximálisan 2 mobiltelefonszám adható meg), amivel a későbbiekben nyitni kívánja a kaput. Ez(eke)t a telefonszámo(ka)t rendszerünkben rögzítjük és visszaigazoljuk. Ettől kezdve az adott parkoló kapujához rendelt kapunyitó telefonszám felhívásával az első csörgést követően automatikusan bontódik a vonal, és nyílik a kapu. Ugyanez a módszer a be- és ki közlekedésnél is.

Mennyibe kerül egy parkolóhely?

A parkolás havi díja az egyes parkolóinkban az alábbiak szerint alakul:

– Petneházy utca 3: 25.000,- Ft / hó
– Tomori utca 4: 25.000,- Ft / hó
– Jász utca 120: 20.000,- Ft / hó

Milyen dokumentumokkal kell készülnöm az ügyintézéshez?

– Magánszemély esetében: Személyigazolvány, lakcímkártya és a beparkolni kívánt autó(k) forgalmi engedélye (maximum 3 db). A forgalmiból másolat is elfogadható.
– Cég esetében: 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány és a beparkolni kívánt autó(k) forgalmi engedélye (maximum 3 db). Ha megbízott jár el, akkor 2 tanús meghatalmazásra van szükség. A forgalmiból másolat is elfogadható.

Intézhetem a parkolóbérlést online is?

Online vagy telefonon információt tudunk adni. Ezen az úton már szerződött ügyfeleink változásbejelentést intézhetnek. A szerződés megkötése kizárólag személyesen történhet az eredeti dokumentumok bemutatásával és az első havi díj befizetésével.

Meg szeretném nézni a szerződéstervezetet. Van rá mód?

Természetesen van erre mód.

A Jász utcai parkoló használatára vonatkozó szabályzatunkat ITT találja, és a szerződéstervezetet INNEN töltheti le. A további információkat ITT olvashatja.

A Tomori utcai parkoló esetében a parkoló használatára vonatkozó szabályzatunkat ITT találja, és a szerződéstervezetet INNEN töltheti le. A további információkat ITT olvashatja.

A Petneházy utcai parkoló használatára vonatkozó szabályzatunkat ITT találja, és a szerződéstervezetet INNEN töltheti le. A további információkat ITT olvashatja.

Bármeddig bérelhetem a parkolóhelyet?

A bérlet feltétele bérleti szerződés megkötése, ami minimum 1 hónapra – maximum 2 évre szólhat, és igény esetén újraköthető.

Nem vagyok kerületi lakos. Ez gondot okoz?

A parkolóinkban nem feltétel, hogy a szerződő partner a XIII. kerületben lakjon. A parkolóban bárki bérelhet parkolóhelyet függetlenül attól, hogy a lakcíme alapján mely település vagy kerület lakója.

Albérletben lakom, ezért nem vagyok jogosult az állandó lakosoknak biztosított ingyenes várakozási engedély igénylésére. Bérelhetek parkolóhelyet valamelyik zárt parkolóban?

Igen, természetesen bérelhet, várjuk a jelentkezést.

Külföldi rendszámú autóm van. Számomra is van lehetőség az Önök által üzemeltetett parkolókban helyet bérelni?

Igen, lehetőség van külföldi rendszámú autóval parkolni. Várjuk a jelentkezést.

Kit kereshetek, ha további kérdésem van?

E-mailen és telefonon is állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken:

– E-mail: zartparkolok@kozszolgaltato.bp13.hu
– Telefon: 06-70-396-1410

Zárt parkolóinktól további információkat ITT  olvashat.

Ügyfélszolgálati irodáink elérhetőségét ITT találja.