Ügyfélablak

Véglegessé válik a Kádár utca forgalmi rendje

Közterületek, parkolás

A XIII. kerületi Kádár utcában marad a Váci út felől a Kresz Géza utca felé tartó forgalmi irány.

A Kádár utca eredeti forgalmi irányának megváltoztatása a Váci út és a Kresz Géza utca közötti szakaszon a metrópótlás zavartalansága érdekében vált szükségessé 2022-ben, ám a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a lakosok érdekeit felismerve kezdeményezte, hogy a metrópótlást követően véglegessé váljon a kialakított forgalmi rend.

Az eredetileg a Váci út irányába egyirányú Kádár utca forgalmi rendjének ellenkező irányúvá változtatása  a Váci út és a Kresz Géza utca között annak érdekében történt meg, hogy a Kádár utca felől a Váci útra rákanyarodó autósok ne lassítsák a tömegközlekedést. Ezért 2022. június közepétől a Kresz Géza utca irányába lett egyirányú a Kádár utca. A lakossági tapasztalatok az új forgalmi rend megszokását követően kedvezőek voltak, a környéken élők és az erre járó autósok hamar megszokták a változást, és zavartalanul átálltak a nyugati irányba haladó közlekedésre.

 

Az előnyök és a hátrányok mérlegelését követően a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. kezdeményezte a Budapest Közút Zrt. Forgalomtechnikai igazgatóságánál az ideiglenesnek tervezett forgalmi rend megőrzését. A Budapest Közút Zrt. szakmai álláspontja szerint ugyancsak célszerű a Váci út irányából a Kresz Géza utca felé tartó autósforgalom megtartása. Szakmai álláspontjuk szerint emellett szól a Kádár utcát érintő átmenő forgalom csökkentése is. A tavaly bevezetett kizárólagos lakossági várakozóhelyek kijelölése is a jelenlegi forgalmi rend szerint történt, ami szintén a már bevezetett forgalmi irány megerősítése mellett szól.

A lakosság számára előnyös egyirányúsítási rendet megőrizve a Kresz Géza utca felé haladó forgalmi rendet véglegesítjük.

Budapest Közút Zrt.                                     XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.