Ügyfélablak

Utalványosztás a Lehel Csarnokban

Lehel Csarnok

Utalványosztást szervez a XIII. Kerületi Önkormányzat a húsvét előtti időszakban. Az utalványokat március 13-tól lehet levásárolni a Lehel Csarnokban, a kezdeményezéshez csatlakozó kereskedőknél.

A XIII. Kerületi Önkormányzat a 2023. évben is megszervezi hagyományos utalványosztását. Az élelmiszerinflációra tekintettel visszatérünk az évente két alkalommal történő, a húsvéti és a karácsonyi ünnepek előtti utalványosztásra. Az utalvány összegét megemeltük, alkalmanként 5.000 Ft-ra számíthatnak a jogosultak.

Az utalványokat a Lehel Csarnokban, a kezdeményezéshez csatlakozó kereskedőknél lehet levásárolni.

Lakossági kérésre az utalványt 1.000 Ft-os címletekben állítjuk ki. A húsvéti utalványokat a Budapest13 Smart City mobil applikáción keresztül 2023. március 13. – 2023. április 3. között lehet igényelni.

Kezdeményezésükre a személyes igénylés a Lehel Csarnok önkormányzati zászlóval megjelölt helyiségeiben 2023. március 27. és 2023. április 3. napja között lesz, minden nap 7:00 órától a piaczárásáig.

Az utalványokat 2023. március 13.- 2023 április 6. között lehet levásárolni a Lehel Csarnok kijelölt üzleteiben.

Utalványra jogosult:

  • Minden partnerkártyával rendelkező öregségi nyugdíjas – adatlap kitöltése nélkül –mobilapplikáción keresztül vagy a kijelölt helyszínen regisztrálhat.
  • Partnerkártyával rendelkező, 18. életévet betöltött aktív korú személy, akinek a háztartásában az előző havi egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap hatszorosát, azaz 171.000 forintot. Háztartásonként egy adatlap kitöltésével igényelhető az utalvány. Háztartásonként, a bejelentett lakcímmel rendelkezők számától függetlenül legfeljebb két partnerkártya-tulajdonos válik jogosulttá az utalványra.

 

További információk a Lehel Csarnok honlapján.

Az igénylés módjáról ITT találnak információkat.