Ügyfélablak

Újabb járdatakarítógép és vizes adapterek a kerületi köztisztaság érdekében

Közterületek, parkolás

Önként vállalt feladatként több mint három éve üzemelteti a XIII. Kerületi Önkormányzat a járdatakarító gépeit, melyekkel a kerületi járdákat rendszeresen és ütemezetten takarítja. A jövőben a kerületi köztisztaság javítását célzó szolgáltatás bővítését végezzük annak érdekében, hogy hatékonyabban és sűrűbben tudjuk megtisztítani a járdafelületeket. Újabb takarítógép beszerzésével és vizes adapterekkel segítjük a nagyobb köztisztaságot a kerületben.

Vizes adapterek beszerzésével tervezzük fokozni a járdatakarítás hatékonyságát a közeljövőben. Ennek köszönhetően sokkal hatékonyabbá tudjuk tenni a kerületi járdatakarítást. Két gépünket fogjuk felszerelni vizes adapterrel, amelyek így a terheltebb utcaszakaszokon jobban, eredményesebben tudják ellátni feladatukat. A vizes takarítás során probiotikus fertőtlenítőszert használunk majd a jobb tisztítás és a tartós hatás elérésére.

A probiotikus tisztítószer olyan, ökológiai szabványoknak megfelelő anyag, mely az élő szervezetekre és a környezetre ártalmatlan, jótékony baktériumokat és az általuk előállított felületaktív anyagokat tartalmaz. Ennek a tisztítószernek a hatóanyagai a mikrobák természetes életfolyamataik által képződnek, így tudjuk a természet erejét használni a tisztításban is. A probiotikus anyag lebontja a patogéneket, hatása hosszabb ideig tart, emiatt a takarítás eredménye és az ezáltal keltett tisztaságérzet is tartósabb lesz.

Ezen kívül egy harmadik gép beszerzésével is szélesítjük a rendelkezésre álló kapacitást, melynek köszönhetően a kerületi járdatakarító csoport gyakrabban tud eljutni az egyes járdaszakaszokra. A harmadik gép üzembe helyezése várhatóan két héten belül megtörténik, ezt követően több mint 30 százalékkal növekszik a kerületi járdatakarító csoport kapacitása.

Fontos hangsúlyozni, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat önként vállalt feladatként, a társasházak kötelező járdatakarítási feladatainak ellátását segítve végzi a kerületi járdaszakaszok takarítását. Célunk a kerületi köztisztaság javítása, melyet a járdatakarító csoport üzemeltetése mellett más eszközökkel – például rendszeres faltól falig akciók lebonyolításával – is segítünk.

A vizes adapterek beszerzése már folyamatban van, így terveink szerint a téli időszak és a tartós hidegek elmúltával meg fogjuk tudni kezdeni a vizes takarítást. Addig is három gépünkkel járjuk a járdaszakaszokat, ütemezetten takarítva a járdákat a kerület egész területén.

 

Egyéb köztisztasági akciók a kerületben

Már a hatodik alkalommal szerveztünk október elején takarítási akciót a XIII. kerületben idén a faltól falig akciósorozat keretében. Ezúttal a Göncöl utca-Fiastyúk utca-Váci út-Szekszárdi utca által határolt területet takarítottuk le a BKM FKF Divízióval közösen.

A köztisztaság közös ügyünk, kérjük Önöket is az együttműködésre.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.