Ügyfélablak

Új parkolási rend lesz a Frangepán közben – várjuk a véleményüket

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Szükségessé vált a Frangepán köz parkolási rendjének felülvizsgálata annak érdekében, hogy a környéken élők számára rendezett, szabályos parkolási körülményeket teremtsünk. Február 28-ig várjuk javaslatukat.

A Frangepán köz parkolási problémáinak megoldása érdekében a parkolási rend megújítását tervezzük. A Frangepán köz Frangepán utca és Fáy utca közötti szakaszának forgalomtechnikai felülvizsgálatát elvégeztük, mely alapján elkészültek a megvalósítható változatok koncepciótervei.

A változatok fő jellemzői:

  • Az I. változat esetében megtartottuk a kétirányú forgalmi rendet. A P13-P14 parkolókat a parkolószám maximalizálása érdekében jelöltük ki. A parkolók teljes egészében az útpályán lesznek, mellette az útpályán a kétirányú forgalom nem fér el egyidőben egymás mellett. A parkolókat úgy jelöltük ki, hogy félrehúzódási lehetőségek több helyen is vannak. A tervezett kialakításban 14 parkolóhely alakítható ki. (A letölthető dokumentum koncepciószintű, a kiviteli tervek készítése során a szükséges szakmai és forgalomtechnikai egyeztetés figyelembe vételével várhatóan úgy tervezzük meg a parkolóhelyeket, hogy teljes egészében az útpályán lehet majd autóval várakozni.)
  • Az első változat alváltozata az I/b változat, mely annyiban különbözik az előző kialakítástól, hogy az egységes utcakép érdekében csak a páros oldalon helyeznénk el parkolókat. Ebben a változatban 12 parkolóhely alakítható ki.
  • A II. változatban egyirányú forgalmi rendet alakítottunk ki. A parkolási módnak kétoldali párhuzamos parkolást terveztünk teljes egészében az útpályán.  Ebben a változatban 18 parkolóhely alakítható ki. (A letölthető dokumentum koncepciószintű, a kiviteli tervek készítése során a szükséges szakmai és forgalomtechnikai egyeztetés figyelembe vételével várhatóan úgy tervezzük meg a parkolóhelyeket, hogy teljes egészében az útpályán lehet majd autóval várakozni.)
  • A III. változatban szintén egyirányú forgalmi rendet terveztünk. Ebben az esetben azonban csak az útpálya nyugati oldalán jelöltünk ki parkolóhelyeket. Ebben a változatban 12 parkolót lehet kialakítani.

 

Az egyirányú forgalmi rend bevezetésének előnye általánosságban az átmenő forgalom csökkenése és a kijelölhető parkolóhelyek számának növekedése, míg ellene szólhat egyes ingatlanok megközelítéséhez szükséges út növekedése.

A lakossági igények és tapasztalatok fontosak a XIII. Kerületi Önkormányzat számára a legoptimálisabb megoldás megtalálása érdekében, ezért az érintett lakosság észrevételeit, javaslatait várjuk a témában.

Kérjük, hogy a fenti változatokkal kapcsolatos véleményét ossza meg velünk a kozut@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen!

A véleményeket legkésőbb  február 28-ig várjuk.

Kérjük Önöket, hogy egyértelműen jelöljék meg, melyik változatot támogatják. Emellett észrevételeiket is szívesen fogadjuk.

Forgalomtechnikai terv - I. változat

Letöltés

Forgalomtechnikai terv - II. változat

Letöltés

Forgalomtechnikai terv - III. változat

Letöltés