Ügyfélablak

Megújul a Gergely Győző utca

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés

Novemberben megkezdtük a Gergely Győző utca teljes körű felújítását. A fejlesztés városszerkezeti jelentőségű zöldhálózati tengelyt érint, a főváros gyalogosbarát koncepciójával is összhangban van.

A felújítás célja, hogy a burkolatok, a zöldfelületek minőségi megújulásával a Gergely Győző utca kellemesebb, sétányhangulatú közterület legyen mind az ott lakók, környéken élők, mind az arra közlekedők számára.

 

A Gergely Győző utca zöldterületre több, mint 5.700 tő évelőt telepítünk, amelyek alapvetően nagy tűrőképességű növények. Ezek jobban alkalmazkodnak az idő-, tér változó környezeti tényezőihez és kevesebb gondozást, karbantartást igényelnek. Az épületek és a fák lombja által beárnyékolt területekre pedig árnyéktűrő, azonban levelükkel és virágzatukkal díszítő évelőket ültetünk, mint például kaukázusi nefelejcs, harangvirág, nagy szívvirág, erdei pajzsika, illatos gólyaorr, szálkafű, árnyékliliom, gyöngyikés gyepliliom, japán kövérke, díszes vesepáfrány, valamint kismeténg.

 

A sétányon található 31 fa közül 4 kivágása az egészségügyi állapotuk miatt szükségessé vált, így 27 fa marad a területen.

 

A zöldfelületeket az eredeti terepszintre süllyesztjük, így a tér átláthatóbb lesz és nagyobbnak, tágasabb érzetet ad.

 

832 négyzetmétereen kisméretű természetes hatású, finommosott felületű, nemesen egyszerű, terméskőkőzúzalék felhasználásával készült térkövet rakunk le, amely bazaltantracit, valamint világosszürke színben mozaikos elrendezéssel különleges karaktert ad az utcának, kiemelve a sétány jelentőségét.

 

A tervezett gyalogos felületeken 22 új közvilágítási lámpát telepítünk, ezzel is növelve a közbiztonságot. A köztisztaság megőrzése érdekében a sétányon elhelyezett 2 ebürülék-gyűjtőedény visszatelepítése mellett 4 kommunális hulladékgyűjtő edényt is kihelyezünk.

A sétányon helyet kap egy kutyaillemhely, 2 ivókút, illetve további 6 kerékpártárolóval is bővül a terület.

 

A Gergely Győző utca közterületi fejlesztés tervdokumentációi ide kattintva érhetők el.

A felújítással kapcsolatban a +36-1/412-3340 telefonszámon vagy a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre.

 

A munkálatok járó esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük, türelmüket köszönjük!