Ügyfélablak

Megújul a Dráva park – várjuk a véleményüket

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

A XIII. Kerületi Önkormányzat a Dráva park felújítását tervezi. A munkálatok koncepcióterve elkészült, amelyet társadalmi egyeztetésre bocsájtunk.

Fontos állomásához érkezett el a Dráva park felújításának előkészítése, elkészült a közterületi fejlesztés koncepcióterve. A XIII. Kerületi Önkormányzat által tervezett beruházás eredményeként komplexen megújul a Dráva utca mellett a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca közötti szakaszon található közpark. A fejlesztés keretében a park új térszerkezetet kap, új pihenőfunkciót létesítünk, a nyugati oldalon napozórét lesz. A terület sík, azonban terveink szerint térplasztikai elemek segítségével izgalmasabbá tesszük azt.

A játszótér az eredeti helyén marad, de bővül a területe, új játszóeszközöket helyezünk ki. A gyerekek védelme érdekében új öntött gumiburkolatot létesítünk, játszódombot alakítunk ki, a vizes architektúrát megtartjuk.

A területre különböző növényeket ültetünk, klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik majd a megújult Dráva parkot.

Lakossági kérés volt, hogy a területre kerüljenek idősek számára is használható fitneszeszközök, így – a kérést figyelembe véve – a Visegrádi utcai oldalon ez a funkció is helyet kap.

A koncepcióterv megalkotása során egyedi és a terület nevét idéző gondolati elemként jelenik meg a Dráva folyó, a parkban az út vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát idézi majd.

A koncepciótervet elkészítettük, amelyet két dokumentumban tölthetnek le. A színes változaton látják az egyes funkciókat és elhelyezkedésüket, a fekete-fehér változat ezt egészíti ki jelmagyarázattal.

Alábbi képeink a park lehetséges későbbi hangulatát, jellegét mutatják be. Ezek nem látványtervek. A koncepciótervet ITT találják, ahol egyrészt a letölthető dokumentumok között található terveket nagyobb felbontásban is megtekinthetik, másrészt a teljes koncepciótervet megismerhetik, véleményezhetik.

A lakossági igények és elképzelések fontosak a XIII. Kerületi Önkormányzat számára a beruházás legjobb előkészítése érdekében, ezért az érintett lakosság észrevételeit, javaslatait várjuk a témában.

Kérjük, hogy a koncepciótervvel kapcsolatos véleményét ossza meg velünk a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen!

A véleményeket legkésőbb április 11-ig várjuk.

Minden észrevételt szívesen fogadunk.

A Dráva park felújításának koncepcióterve

Letöltés

A Dráva park felújításának koncepcióterve jelmagyarázattal

Letöltés