Ügyfélablak

Megszűnt a parkolókártya

Közterületek, parkolás

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján a parkolókártyás fizetési mód teljesen háttérbe szorult az érmés és a mobiltelefonos fizetéssel szemben, ezért 2022. október 15-től a parkolókártyák forgalmazását megszüntettük.

A közterületi parkolási rendszer keretein belül a várakozási díj megfizetése korábban parkolókártyával is lehetséges volt.

2022. október 15-étől parkolókártyákat ügyfélszolgálatainkon nem lehet vásárolni. Jegykiadó-automatáink az ügyfeleinknél lévő kártyákat 2023. január 31-ig elfogadják, addig még használatosak a régebben kiadott kártyák.

Az intézkedés kétféle parkolókártyát érint:

  • DG4, Stelio (szürke automaták) kék színű 20 eFt-os egyenleggel feltöltött kártya,
  • PSA1256 (piros elejű automaták) zöld színű 20 eFt-os egyenleggel feltöltött kártya.

A DG4, Stelio automaták parkolókártyáinak gyártását és forgalmazását a gyártó megszüntette.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kártyán meglévő, de fel nem használt összeg visszatérítésére nincsen lehetőség, ezért javasoljuk, hogy a gépjárművel történő várakozások során 2023. január 31. napjáig a chipkártyáján rendelkezésre álló összeg felhasználásával vásárolják meg parkolójegyeiket.

A kibocsátott chipkártyán rendelkezésre álló összeg felhasználását, illetőleg a parkolókártyák használatának megszűnését követően a gazdálkodói várakozási hozzájárulással rendelkező ügyfeleink a hozzájárulás biztosította időkorlát nélküli várakozási lehetőséget regisztrált mobiltelefonos díjfizetési rendszeren keresztül tudják érvényesíteni.

A mobilfizetési rendszer használatáról bővebb tájékoztatást a www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon olvashatnak.