Ügyfélablak

Megkezdődött a Röppentyű utca felújítása

Közterületek, parkolás

Április 17-én megkezdődött a Röppentyű utca felújítása. A XIII. Kerületi Önkormányzat évek óta szorgalmazta a fővárosi kezelésű út felújítását, mely várhatóan június közepére készül el. A Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében lámpát alakítanak ki, melyet a XIII. Kerületi Önkormányzat finanszíroz.

Április 17-én megkezdődött a Röppentyű utca felújítása. A területet a hétfői naptól birtokba vették a munkagépek, várhatóan – amennyiben az időjárási feltételek adottak – június közepére elkészülhet az egyik legforgalmasabb észak-déli kerületi átvezető út felújítása.

A Röppentyű utca Fáy utca és Petneházy utca közötti szakaszát április 17-től a déli irányba egyirányúsították, mely a  tervek szerint két hétig tart majd. A parkolást is korlátozták az utca két oldalán az érintett szakaszon.

A beruházás keretében a Röppentyű utca teljes szakasza megújul, így a Petneházy utcától a Rákos-patak hídig kap új aszfaltot az utca.

A Röppentyű utca kivitelezése során 850 méter hosszan teljes szélességében felújítják a burkolatot, és a burkolatfestések is megújulnak.

A Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében közlekedési lámpa lesz majd, melynek finanszírozását a XIII. Kerületi Önkormányzat vállalta. Fenti képünkön ez a kereszteződés látható a kivitelezés első napján.