Ügyfélablak

Május 22-re készül el a metrófelújítás

Közterületek, parkolás

Hamarosan véget ér a felújítás, május 13-tól hétvégén is újra a teljes vonalon jár a metró, május 22-től pedig minden állomáson megállnak a szerelvények.

Május 13-tól, szombattól a metró minden nap Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekedik. A Nagyvárad téren és a Lehel téren május 22-ig nem állnak meg a vonatok, ezek az állomások addig még pótlóbuszokkal, illetve alternatív járatokkal érhetők el.

A felújítás előrehaladtával már nincs szükség arra, hogy a hétvégi időszakban pótlóbuszra kelljen szállni Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, ezért május 13-tól, szombattól már a teljes vonalon a metróval lehet utazni – áll a BKK közleményében.

A Lehel tér és a Nagyvárad tér állomások felújítása még zajlik, ezért a lezárt állomások környékére május 22-ig minden nap állomáspótló buszokkal, illetve alternatív járatokkal lehet eljutni.

A Nagyvárad tér továbbra is a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal vagy a 23-as és a 24-es villamosokkal érhető el.

A Lehel tér a Nyugati pályaudvartól induló M14-es állomáspótló busszal, illetve észak felől az ideiglenesen meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os buszokkal érhető el.

Öt és fél éve taró felújítás fejeződik be

Az ország legforgalmasabb vasútvonalának számító M3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. A felújítás alatt teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája. Új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, szigetelték az alagutakat.

A kivitelezés során minden állomás és megálló új külsőt és belsőt kapott, nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is. Ennek keretében lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be, hogy a mozgásukban korlátozottak is tudják használni a metrót. Ezen kívül taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozottak közlekedését.