Ügyfélablak

Közös köztisztasági akció a Lehel téren

Közterületek, parkolás

A Lehel téren tartottunk közös köztisztasági akciót a kerületben több szervezetekkel közösen. Átfogó akció keretében tisztulhatott meg a kerület egyik legforgalmasabb tere a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt., a FÖRI, a BKK, a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet munkatársai és parkgondnokaink együttműködésében.

Október közepén a Lehel tér tisztulhatott meg a közös köztisztasági akció során, melynek keretében összehangoltan takarították a közterületeket a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF divíziója, a FÖRI, a BKK, a XIII. kerületi közterület-felügyelet munkatársai és önkormányzatunk parkgondnokai.

A résztvevők ilyen együttműködésben immár harmadik alkalommal szerveztek közös takarítást az idei évben. Korábban a augusztus elején a Göncz Árpád Városközpontban, később pedig a Nyugati téren tartottak már hasonló közös köztisztasági akciót. Ahogy a másik két helyszínen, ezúttal is szerepet vállalt a XIII. kerület a takarítási akcióban.

Az akció sikeres volt, a közös munka eredményeképp megtisztult az érintett környezet. A XIII. kerületi járdatakarító csoport egy teherautóval és parkgondnokainkkal vett részt a munkában.

Faltól falig akciók

Ezen kívül faltól falig akciók keretében is teszünk a kerület köztisztaságáért. Október elején a hatodik ilyen akciót tartottuk meg az idei évben. Még ezen kívül is lesz faltól falig akció október közepén a kerületben.

 

Új járdatakarítógép a XIII. kerület szolgálatában

További intézkedésünk, hogy az önként vállalt feladatként üzemeltetett kerületi járdatakarító csoport további bővítését tervezzük. Egy héten belül új járdatakarítógép áll üzembe. Erről és a tervezett vizes adapterek beszerzéséről korábbi cikkünkben olvashat.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.