Ügyfélablak

Korszerű technológia a kátyúzásban

Közterületek, parkolás

Közútjaink esetében nem csupán a teljes felújítással foglalkozunk, kiemelt figyelemmel kezeljük az utak állapotának megfelelő színvonalon történő fenntartását, karbantartását is.

Ez a leggyakrabban az úthibák kátyúzását jelenti.

A 2022. évben több mint 10.000 km-t tett meg útellenőri szolgálatunk a kerület közútjain, munkájuk során módszeresen ellenőrizve a kerületi kezelésbe tartozó utak állapotát. Minden útszakaszt minimum négy alkalommal ellenőriznek egy év alatt, a nagyobb forgalmú utak állapotát akár havi rendszerességgel is ellenőrzik, tekintettel  a nagyobb terheltségre és az ebből óhatatlanul adódó gyakoribb úthibákra.

A közútjaink állapotára fordított fokozott és folyamatos figyelem eredményeképpen egy átlagos hónapban 20-30 közötti hibahelyet azonosítunk, amelyek javításáról a lehető legrövidebb idő alatt gondoskodunk.

 

Az úthibák javítása során az elmúlt évben bevezettünk egy új, környezetkímélő és költséghatékony megoldást, az infraredes technológiát, amelynek számos előnye van a klasszikus kátyúzással szemben. A technológia előnyeiről itt olvashat. Ezek miatt az előnyök miatt egyre több helyen alkalmazzuk ezt a megoldást kerületünk közútjain.

Amennyiben kátyúval kapcsolatos bejelentést tenne, a mellékutakkal kapcsolatban a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. munkatársai készséggel állnak rendelkezésére a 06-1-412 3340-es telefonszámon.

Bejelentheti a hibát e-mail-en is: a kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail címen vagy honlapunk Írjon nekünk! felületén.

A főutakkal, illetve a BKK közlekedési útvonalaival kapcsolatban pedig keresheti a Budapest Közút Zrt. munkatársait az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
– telefonszám: 06-1-776-6100
– e-mai-cím: budapestkozut@budapestkozut.hu