Ügyfélablak

Kézműves piacra várja a vevőket a Lehel Piac

Lehel Csarnok

Termelői és készítői kézműves piacot tartunk a Lehel Csarnokban novemberben is. Kereskedőinket november 9-11-e között a galérián, a mozgólépcsőknél kereshetik.

Mézes sütemények Kozma Zoltán mézeskalács készítő népi iparművész műhelyéből

Hagyományos mézes puszedli, mézes figurák, mézes sütemények narancs és szilvalekváros, csokis, kókuszos, diós, mogyorós ízesítésben. Mézes lap, díszített és ütőfás mézes figurák kaphatók. A kínálatban a BIO mézesek is megtalálhatók.

Mr Méz termelő mézek  

Fajtamézek, mézkülönlegességek elérhetők a Mr. Méz méhészetből. Több mint 20 féle méz, a termékpalettán az akác, a vegyes virág, a hársméz és olyan különlegességek, mint a gyógy és az erdei méz is megtalálható. Újdonság az Orvosi Somkóró méz.

Derecskei Fenséges

Hagyományos gyümölcslekvárok, lekvár különlegességek és zöldségkrémek a termelőtől. Reggelire, uzsonnára, sültekhez és süteményekhez, választhatják a Derecskei Fenséges kézműves lekvárokat. Újdonság, a Derecskei Fenséges szörpök. Ötféle ízben kapható.

Alita kreatív műhelye

Ötletes, mutatós, új és újragondolt. Tartódobozok, tálcák, faliórák, kulcstartók, ajtókopogtatók és lakásdíszek Alita kreatív műhelyéből kaphatók. Ásványkarkötők a kínálatban. Válasszon Alita valódi ásványokból és féldrágakövekből készített ékszer kínálatából! Karácsonyi lakásdíszek széles választékát hozzák el Önöknek a Lehel Csarnokba.

Óföldeáki tészta

Dél-Alföld egyik legszebb településéről, Óföldeákról érkezünk. Családi vállalkozásuk a nyolcvanas évek közepén hagyományos tésztákból álló kínálattal kezdte el működését. Napjainkban már közel 100 fajta tésztát készítünk. A Lehel Csarnokba első alkalommal érkeznek. Kínálatukban megtalálhatók a 4 és a 8 tojásos tészták, a 10 tojásos prémium tészta, a durumtészták, a tésztakülönlegességek. Az egészségtudatos táplálkozást követők számára is van termékük.

A kínálatból:

  • Levestészták, körettészták és olyan tészta különlegességek, mint pl. a: spenótos orsó – 250g, 500g – 38% zöldségtartalommal
  • Paradicsomos lasagne – 500g – 40% zöldségtartalommal
  • Szilvás-áfonyás keskenymetélt – 300g, 400g – 40% gyümölcstartalommal
  • Medvehagymás szélesmetélt – 300g, 500g – 27% zöldségtartalommal
  • Durum cérnametélt – 300g, 500g

Konyhakész textil

Praktikus és esztétikus konyhai textíliák. Kötények, edényfogók, fedőfogók, sütőkesztyűk, konyharuhák, asztalterítők, kosárbélések, egyéb konyhai textil kiegészítők széles választékát hozza el Önöknek a Konyhakész textil. PUL béléssel készült kenyeres zsák és uzsonnás tasak kapható! Méretre szeretne asztalterítőt az ebédlő asztalra? Feliratos kötényre lenne szüksége? Rendeléseit leadhatja a helyszínen is.

Boró Art ékszerek

Különleges divatékszert keres? Egyedi tervezésű ásvány és ezüst ékszerek mesés kínálatát hozza el Önöknek Boróka. Medálok, nyakláncok, karkötők, fülbevalók, gyűrűk, és ékszer kollekciók. Ékesen pompázó kisszériás kézműves ékszerek a Boró Art műhelyéből.

Creador műhely

Bodnár Mária kézműves textilből és fonalból készít ajándék és dísztárgyakat, főként hölgyeknek és gyerekeknek, illetve használati tárgyak is kikerülnek a kezei alól. Tanulmányai során varrónői képesítést, és az iparművészet ifjú mestere címet is megszerezte.

Az első perctől kezdve szép, esztétikus dolgokat akart készíteni minőségi alapanyagokból, igényes munkával. Kísérletezett, végül a textilek, fonalak, filcek maradtak meg fő alapanyagokként. A textileket varrja, foltvarrásos applikációs és ólomüveg technikával díszíti, a különböző fonalakkal köt, horgol, és hímez, a filcből virágokat, figurákat készít.

Ízelítő a kínálatból: horgolt ruhák, táskák, falidíszek, textil faliképet, párnák, Adventi naptár, karácsonyi apróságok – szaloncukor, textilfüggők.

Regebolt bőrdíszmű

Kézműves bőrövek, bőr divat kiegészítők és ajándéktárgyak a Regebolt kínálatában. Tarsolyok, övek, pénztárcák, ékszerek, dísztárgyak, kulcstartók, használati tárgyak.  Megunta régi bőrövét? Bőrpénztárcát keres? A Regebolt standján a bőrdíszmű termékek széles választéka várja. Bőrövek méretre igazítása a helyszínen.

Anyukám kedvence 

Saját márkás kézműves lekvárok, lekvár különlegességek és szörpök. A tradicionális ízek mellett olyan lekvár különlegességek, mint a homoktövis, a tőzegáfonya, a vaníliás őszibarack,  a csokoládés eper, a gesztenye, a füge, és a díjnyertes karamellás körte lekvár is megtalálható a kínálatban. Szörpök széles választékát hozzák el Önöknek. Fedezze fel standjukon a grill lekvárokat!

Gyümölcsvelőt, vagy hozzáadott cukor nélküli Fitt lekvárokat és szörpöket keres? Az Anyukám kedvence kínálatában megtalálja. Őrségi hidegen sajtolt olajok kaphatók.

Az Anyukám kedvence november 9 én és 11-én (csütörtök és szombat) érkezik.

Czesznak János őrtermelő, családi gazdálkodó

A házi kolbász, a sonkák készítésének hagyományát és íz világát nagyszüleitől, szüleitől vette át, melyre gyerekeit is tanítja. Fontosnak tartja a minőségi alapanyagot, ezért saját maguk által nevelt sertésből készítik a házi termékeiket.

Minden termékük tartósítószertől és mesterséges adalékanyagoktól (ízfokozó, gyorsérlelő, állagjavító, nitrites pácsó) mentes. Kizárólag asztali sóban érlelik a sonkákat, húsokat, és bükkfa meg akácfa fűrészporral füstölik.

A kínálatból: füstölt vékony kolbász, füstölt tarja, füstölt lapocka, füstölt angol szalonna, füstölt sonka, füstölt csülök

Czesznak János november 10-én és 11-én (pénteken és szombaton) érkezik.