Ügyfélablak

Kézműves piacra várja a vevőket a Lehel Piac

Lehel Csarnok

Termelői és készítői kézműves piacot tartunk a Lehel Csarnokban októberben is. Kereskedőinket október 12-14-e között a galérián, a mozgólépcsőknél kereshetik.

Inda Ruhatárára

A Budapesthez közeli Nagykátán 20 éve működtetik ruhakészítő családi vállalkozásukat. A varrás családi hagyomány. A műhelyből kikerülő darabok mindegyikét ők tervezik és varrják. Természetes anyagokból, kézműves technikákkal, egyedi, kényelmes, jól variálható ruhadarabokat készítenek a magyarság motívumkincsével kislányoknak, nagylányoknak, nagymamáknak. Termékeikkel több, mint egy évtizede sikeresen szerepelnek országos népművészeti és kézműves rendezvényeken.

mütymüty műhely

Bodnár Mária kézműves textilből és fonalból készít ajándék és dísztárgyakat, főként hölgyeknek és gyerekeknek, emellett használati tárgyak is kikerülnek a kezei alól. Az első perctől kezdve esztétikus dolgokat akart készíteni minőségi alapanyagokból, igényes munkával. Kísérletezett, végül a textilek, fonalak, filcek maradtak meg fő alapanyagoknak. A textileket varrja, foltvarrásos applikációs és ólomüveg technikával díszíti, a különböző fonalakkal köt, horgol, és hímez, a filcből virágokat, figurákat készít.

Eseti jelleggel gyöngyöt fűz, csipkét készít és makramézik is. A bejáratott termékek mellett igyekszik minden éven megújulni kicsit, a tapasztalatokra és a felmerülő igényekre alapozva.

Ízelítő a kínálatból:

Őszi dekoráció, őszi levélkés kitűzők/csattok. textil bevásárló táskák/shopperek, horgolt bevásárlótáskák/shopperek, horgolt válltáskák, hímzett neszesszer, feliratos-virágos kép, tulipános párnahuzat, gyerek párnahuzat – hajós, buszos, textil tulipán kaspóban, szálas virágok – rózsa, pipacs, tulipán, filc figurák – szívecskék, nyakláncok, fülbevalók – gyöngy és hajócsipke.

Lanora kozmetikumok

A Lanora manufaktúra kozmetikumok növényi eredetű, prémium minőségű fürdő és testápolási termékek gyártásával foglalkozik.

A természetes, kézzel öntött és csomagolt natúr szappanok, aromaterápiás és természetes tusfürdők illóolajok, kiváló minőségű kivonatokat és természetes illatanyagokat tartalmaznak
Lanora termékkínálat:

18 féle natúr kézműves szappan
7 féle tusfürdő és aromaterápiás tusfürdő
100% Organikus Ghánai Sheavaj

Mézes sütemények Kozma Zoltán mézeskalács készítő népi iparművész műhelyéből

Hagyományos mézes puszedli, mézes figurák, mézes sütemények narancs és szilvalekváros, csokis, kókuszos, diós, mogyorós ízesítésben. Mézes lap, díszített és ütőfás mézes figurák kaphatók. A kínálatban a BIO mézesek is megtalálhatók.

Mr Méz termelő mézek  

Fajtamézek, mézkülönlegességek a Mr. Méz méhészetből. Több mint 20 féle méz kapható. A termékpalettán az akác, a vegyes virág, a hársméz és olyan különlegességek is megtalálhatók, mint a gyógy- és az erdei méz. Újdonság, az Orvosi Somkóró méz. Mézeiket ajánlják sütéshez, főzéshez, teába, kávéba, limonádé ízesítéséhez, vagy akár önmagába csemegeként.

Derecskei Fenséges

Hagyományos gyümölcslekvárok, lekvár különlegességek és zöldségkrémek a termelőtől! Reggelire, uzsonnára, sültekhez és süteményekhez, válassza a Derecskei Fenséges kézműves lekvárokat. Újdonság, a Derecskei Fenséges szörpök. 5 féle ízben kapható.

Alita kreatív műhelye

Ötletes, mutatós, új és újragondolt. Tartódobozok, tálcák, faliórák, kulcstartók, ajtókopogtatók és lakásdíszek Alita kreatív műhelyéből. Ásványkarkötők hölgyeknek és uraknak. Válasszon Alita valódi ásványokból és féldrágakövekből készített ékszer kínálatából!

Októberi újdonság: ásványkarkötő készítő workshop Alita standján.

Konyhakész textil

Praktikus és esztétikus konyhai textíliák. Kötények, edényfogók, fedőfogók, sütőkesztyűk, konyharuhák, asztalterítők, kosárbélések, egyéb konyhai textil kiegészítők széles választékát hozza el Önöknek a Konyhakész textil. PUL béléssel készült kenyeres zsák és uzsonnás tasak kapható. Méretre szeretne asztalterítőt az ebédlő asztalra? Feliratos kötényre lenne szüksége? Rendeléseit leadhatja a helyszínen is.

Boró Art ékszerek

Különleges divatékszert keres? Egyedi tervezésű ásvány és ezüst ékszerek mesés kínálatát hozza el Önöknek Boróka. Medálok, nyakláncok, karkötők, fülbevalók, gyűrűk, és ékszerkollekciók. Ékesen pompázó kis szériás kézműves ékszerek a Boró Art műhelyéből.

Czesznak János őrtermelő, családi gazdálkodó

A házi kolbász, a sonkák készítésének hagyományát és íz világát nagyszüleitől, szüleitől vette át, melyre gyerekeit is tanítja. Fontosnak tartja a minőségi alapanyagot, ezért saját maguk által nevelt sertésből készítik a házi termékeiket.

Minden termékük tartósítószer, és mesterséges adalékanyagoktól (ízfokozó, gyorsérlelő, állagjavító, nitrites pácsó) mentes. Csak és kizárólag asztali sóban érlelik a sonkákat, húsokat, és bükkfa meg akácfa fűrészporral füstölik.

A kínálatból: Füstölt vékony kolbász, füstölt tarja, füstölt lapocka, füstölt angol szalonna, füstölt sonka, füstölt csülök

Czesznak János október 13-án és 14-én (pénteken és szombaton) érkezik a Kézműves piacra

A termőföldtől az asztalig!

Érkezik a Zahorecz családi gazdaság és a Betyáros tökmagtermékek.

Saját telephelyükön és sajtolóüzemükben a saját maguk által megtermelt tökmagból készítenek hidegen sajtolt tökmagolajat. Kistermelőként kizárólag hideg sajtolással foglalkoznak, az így elkészített tökmagolajat és minden terméküket jó szívvel ajánlják.

A hidegen sajtolás során nincsenek hozzáadott adalékanyagok és nem használnak magas hőmérsékletet sem. A megtisztított magok egyenesen a présgépbe kerülnek, ahol 40 °C fok fölé nem emelkedik sem a mag, sem a nyersolaj hőmérséklete.

Termékeik:

Betyáros tökmagolaj

Betyáros tökmagkrém

A tökmagkrém rendkívül finom és sokoldalúan felhasználható. Egy laktató és egészséges reggelihez nincs szükség másra, mint 2 evőkanál tejfölre, 1 evőkanál tökmagkrémre, egy kevés sóra és fokhagymára. Keverje össze a hozzávalókat és fogyassza teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal.

Tökmagliszt

A tökmagliszt felhasználható

– házi péksütemények készítéséhez
– belekeverhetjük a kenyér, a pogácsa vagy más típusú keltek tésztájába
– hozzáadhatjuk a reggeli müzlihez, különböző desszertek és sütemények alapanyagaihoz
– illetve panírozhatunk is vele

Keresse a standon a hidegen sajtolt napraforgó olajat és fűszerolajat, valamint a magas sikértartalmú félbarna lisztet

A Zahorecz gazdaság október 13-án és 14-én (pénteken és szombaton) érkezik a Kézműves piacra

Anyukám kedvence 

Saját márkás kézműves lekvárok, lekvár különlegességek és szörpök. A tradicionális ízek mellett olyan lekvár különlegességek mint a homoktövis, a tőzegáfonya, a vaníliás őszibarack,  a csokoládés eper, a gesztenye, a füge, és a díjnyertes karamellás körte lekvár is megtalálható a kínálatban. Szörpök széles választékát hozzák el Önöknek. Fedezze fel standjukon a grill lekvárokat!

Gyümölcsvelőt, vagy hozzáadott cukor nélküli Fitt lekvárokat és szörpöket keres? Az Anyukám kedvence kínálatában megtalálja. Őrségi hidegen sajtolt olajok kaphatók.

Regebolt bőrdíszmű

Kézműves bőrövek, bőr divat kiegészítők és ajándéktárgyak a Regebolt kínálatában. Tarsolyok, övek, pénztárcák, ékszerek, dísztárgyak, kulcstartók, használati tárgyak.  Megunta régi bőrövét? Bőrpénztárcát keres? A Regebolt standján a bőrdíszmű termékek széles választéka várja. Bőrövek méretre igazítása a helyszínen.

A változtatások jogát fenntartjuk!