Ügyfélablak

Karácsonyi Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

Lehel Csarnok

Termelői és készítői kézműves piacot tartunk a Lehel Csarnokban decemberben is. Kereskedőinket már megtalálja a galérián, a mozgólépcsőknél, ahol december 23-ig várja a vevőket a kézműves termékek vására.

Mézes sütemény vásár (dec. 1-től 23-ig)

Hagyományos mézes puszedli, mézes figurák, mézes sütemények csokis, kókuszos, mogyorós és lekváros ízesítésben Kozma Zoltán mézeskalács készítő népi iparművész műhelyéből. Válassza a Kozma mézes lapokat! Egy pillanat alatt finom süteményt varázsolhat a karácsonyi asztalra. A karácsonyi mézes figurák és az asztali díszek széles választékát hozzák el Önöknek. Keresse kínálatukban a bio tönköly mézes lapot és puszedli válogatást!

Diós és mákos bejgli kapható.

Alita kreatív műhelye (dec. 1-től 23-ig)

Karácsonyfadíszek, karácsonyi asztali díszek, tartódobozok, kínáló tálcák, ajtótáblák, kulcstartók, dísz és ajándéktárgyak. Ásványékszerek mindennapi viseletre és alkalmakra. Karkötők, fülbevalók és nyakláncok mesés kínálat várja Alita standján.

Konyhakész textil (dec. 1-től 23-ig)

Öltöztesse ünnepi pompába konyháját és étkezőjét! Lepje meg szeretteit is a Konyhakész textil praktikus és a szemet gyönyörködtető konyhai textíliáival. Felnőtt és gyermek kötények, edényfogók, sütőkesztyűk, fogóruhák, konyharuhák, asztalterítők, kosárbélések, bevásárlótáskák és pamut anyagból készített játékfigurák. Egyedi kínálat, óriási választék várja.

Boró Art karácsony (dec. 1-től 23-ig)

Egyedi, kisszériás ásvány és ezüst ékszerek- szettek, gyűrűk, fülbevalók és karkötők a készítőtől. Válasszon különleges, a karácsonyfa alatta is ékesen pompázó ékszerek közül a Boró Art kínálatából!

Mr Méz Termelői mézek (dec. 1-től 23-ig)

Fajtamézek, mézkülönlegességek és méhészeti termékek a Mr. Méz családi méhészetből. Kínálatukban a termelői gyümölcsvirág, a repce, az akác, a napraforgó, a vegyes virág, a hárs, és olyan különlegességek, mint az erdei, a gyógy, a lépes és Orvosi Somkóró méz is megtalálható.  A mézek díszdobozban is kérhetők.

Nokta Istvánné Népi és modern gyöngyékszer-készítő (dec.3-23-ig)

Modern, hétköznap is hordható nyakbavalók és nyakláncok széles választékával érkezik a készítő.

Az észerek cseh minőségű üveggyökből készülnek.

Óföldeáki tészta (dec. 1-től 3-ig és dec. 15-től 16-ig)

Dél-Alföld egyik legszebb településéről érkeznek, és szinte egyedülálló tészta választékot hoznak el Önöknek. Családi vállalkozásuk a nyolcvanas évek közepén hagyományos tésztákból álló kínálattal kezdte el a működését. Napjainkban már közel 100 fajta tésztát készítenek.

Kínálatukban megtalálhatók a 4 és a 8 tojásos tészták, a 10 tojásos prémium tészta, a durumtészták és a tésztakülönlegességek. Az egészségtudatos táplálkozást követők számára is van ajánlatunk.

Hozunk levestésztákat, körettésztákat és olyan tésztakülönlegességeket, mint a következők:

  • Spenótos orsó – 250g, 500g – 38% zöldségtartalommal
  • Paradicsomos lasagne – 500g – 40% zöldségtartalommal
  • Szilvás-áfonyás keskenymetélt – 300g, 400g – 40% gyümölcstartalommal
  • Medvehagymás szélesmetélt – 300g, 500g – 27% zöldségtartalommal
  • Durum cérnametélt – 300g, 500g.

Próbálja ki Ön is a termékeket! Ajándékcsomagok kaphatók.

Anyukám kedvence (dec. 7., dec. 9., dec. 14-16., dec. 19-23.)

Saját márkás kézműves lekvárok. Tradicionális ízek, lekvárkülönlegességek A homoktövis, a tőzegáfonya, a vaníliás őszibarack,  a csokoládés eper, a gesztenye, a füge, és a díjnyertes karamellás körte lekvár is megtalálható a kínálatban. Szörpök széles választékát hozzák el Önöknek. Fedezze fel a grilllekvárokat!

Gyümölcsvelő vagy hozzáadott cukor nélküli Fitt lekvárok kaphatók.

Az Anyukám kedvence kínálatában megtalálja. Őrségi hidegen sajtolt olajok kaphatók.

Lanora kozmetikumok (dec. 11-23-ig)

Növényi eredetű, prémium minőségű fürdő és testápolási termékek a Lanoratól.

A természetes, kézzel öntött és csomagolt natúr szappanok, aromaterápiás és természetes tusfürdők illóolajok, kiváló minőségű kivonatokat és természetes illatanyagokat tartalmaznak.

Lanora termékkínálat: natúr kézműves szappanok, tusfürdők, aromaterápiás tusfürdő 100% Organikus Ghánai Sheavaj.

Derecskei Fenséges (dec. 14-től 23-ig)

A karácsonyi asztalról sem hiányozhat a természet íze. Reggelire, uzsonnára, főételekhez és süteményekhez, válassza a Derecskei Fenséges kézműves lekvárokat. Tradicionális ízek, lekvárkülönlegességek és zöldségkrémek a termelőtől.

Lepje meg szeretteit is a fenséges ízekkel! Kérje a termékeket karácsonyi díszdobozban.

Laura faragott gyertyák (dec. 8., 9.,10.,15.,16., 17., 21.,22.)

Egyedi, kézzel készített faragott gyertyák a készítőtől. Gyertyák a meghitt pillanatokhoz, családi eseményekhez és ajándéknak-, legyen az névnap, születésnap vagy akár karácsony. Laura a faragott gyertyákat több féle színben és méretben hozom el Önöknek. Válasszon a gyertyák közül és tegye fényesebbé az ünnepet!

Vajda Júlia, kerámiakészítés (dec. 8., 9., 15., 16., 22., 23.)

Júlia nagyon szereti az érdekes formavilágot, a különleges színeket, melyek a munkáin is visszatükröződnek. Igazodva a mai kor igényeihez a használati tárgyai jól tűrik a mosogatógépet, sütőt és mikrohullámú sütőt is.

Ízelítő a kínálatból: különböző tálkák, tálak, tányérok, mécsestartók, szappantartók, almasütők, hagymatartók, poharak, illetve tárolók (pl.: fogkefetartó, ceruzatartó, váza, fakanáltartó.

Amber DecorSzójaviaszgyertyák (dec. 2-tól minden szombaton és vasárnap)

Martina, az Amber Decor megálmodója egyedi formájú, gazdagon illatosított szójaviasz gyertyákat készít nagyon nagy szeretettel. Első alkalommal érkezik a kézműves vásárba. A karácsonyi gyertyák és színes süteményekkel díszített gyertyák széles választékát hozza el Önöknek. Termékkínálatában találja meg Ön is a kedvenc gyertyaformáját, a kedvenc illatát.

A készítő minden háztartásba szívből ajánlja a gyertyáit, hiszen a szójaviasz többek között:

  • Nem bocsát ki káros anyagokat az égés során
  • Vegán és környezetbarát
  • Kétszer hosszabb ideig ég, mint a paraffingyertyák

 

Csajbók Márta selyemfestő (csak dec. 1, 2.)

Az ünnepi ajándékozás és a ruhatár kiegészítéséhez szeretettel ajánlja a készítő a tiszta hernyóselyemből készült, kézzel festett sálakat, kendőket, amelyeket díszcsomagolásban ad.  Az értékes örök darabok mellett selyem borítású noteszekkel és sok aprósággal készül a vásárra.

Manóanyu textil desagne (dec. 1., 8., 9.)

Textíliák, kerámiák. Kis családi vállalkozásuk 2020 végén alakult. Fontos számukra a környezetvédelem és az újrahasznosítás. Termékeiket alacsony hőfokon lehet mosni, így még az energia felhasználás is kedvezőbb. Mottójuk: Zacskó nélkül is van élet.

Keresse a kerámia karácsonyfadíszeket, melyekből egyedi csomagok is összeválogathatók.

Czesznak János őrtermelő, családi gazdálkodó (dec. 15, 16.)

A házi kolbász, a sonkák készítésének hagyományát és íz világát nagyszüleitől, szüleitől vette át, melyre gyerekeit is tanítja. Fontosnak tartja a minőségi alapanyagot, ezért saját maguk által nevelt sertésből készítik a házi termékeiket. Minden termékük tartósítószer- és mesterséges adalékanyagoktól (ízfokozó, gyorsérlelő, állagjavító, nitrites pácsó) mentes. Csak és kizárólag asztali sóban érlelik a sonkákat, húsokat, és bükkfa meg akácfa fűrészporral füstölik.

A kínálatból: füstölt vékony kolbász, füstöl vastag kolbász, füstölt tarja, füstölt lapocka, füstölt angol szalonna, füstölt sonka, füstölt csülök

A termőföldtől az asztalig (dec. 15, 16.)

Érkezik a Zahorecz családi gazdaság és a Betyáros tökmagtermékek.

Saját telephelyükön és sajtolóüzemükben a saját maguk által megtermelt tökmagból készítenek hidegen sajtolt tökmagolajat.

Keresse standjukon a Betyáros tökmagolajat, a Betyáros tökmagkrémet, a hidegen sajtolt napraforgó olajat, a fűszerolajat napraforgóból, és a magas sikértartalmú félbarna lisztet. Polírozott és pirított tökmag kapható.