Ügyfélablak

Itt az advent – nálunk is leadhatók az ajándékkal teli cipősdobozok

Kultúra

Mi is csatlakoztunk a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából minden évben megszervezett cipősdoboz akcióhoz a rászoruló gyerekek megsegítésére. December 18-ig adhatják le nyitvatartási időben az összekészített ajándékokat tartalmazó cipősdobozokat két helyszínen.

Az első Cipősdoboz Akció 20 éve indult Magyarországon a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából. Minden év decemberében óriási munkával gyűjtik a cipősdoboznyi adományokat, hogy a kórházakban ünneplő, rászoruló családok gyermekei is bonthassanak ajándékot karácsony estéjén.

A cipősdobozokat kerületünkben idén az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban és az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban adhatják le december 18-ig nyitvatartási időben.

Fontos, hogy a dobozok megtöltésekor egy pár dolgot szem előtt tartsunk. Kérjük, figyeljenek ezekre:

A dobozokba játékokat, iskolai eszközöket, higiéniai eszközöket (fogkefe, szappan, fésű stb.), édességet, könyvet bátran beletehetünk.

Ne helyezzünk viszont a dobozokba folyékony dolgokat, pc-játékokat, balesetveszélyes eszközöket, gyógyszereket, törékeny tárgyakat, hiszen ezek veszélyesek lehetnek a szállítás során, illetve a megajándékozott gyermekekre nézve is.

Az elkészült csomagokat csomagoljuk színes papírba, és kössük át zsinórral, hogy a szállításkor ne nyílhasson ki.

Ha mindezzel megvagyunk, a doboz tetejére jól láthatóan írjuk fel, hogy milyen korosztályú fiúnak vagy lánynak szánjuk az ajándékot.

Ezek után már csak a hozzánk legközelebbi gyűjtőpontra kell eljuttatnunk az ajándékot, és máris szebbé tettük egy gyermek karácsonyát.

További információra a Cipősdoboz Akcióval kapcsolatban itt találhatók.

Fogjunk össze, segítsünk szebbé tenni minél több gyermek karácsonyát!

 

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.