Ügyfélablak

Heti kulturális ajánló: nyárindító koncert a Tücsöktanyán

Kultúra

Az Üveggolyó című nyári koncertre várjuk a gyerekeket a Tücsöktanyára. A kortárs és klasszikus költők megzenésített verseire épülő produkció a 3-7 éves korosztály számára nyújt majd emlékezetes szórakozást június 16-án délelőtt.

Június 16-án 10:30 órától nyárindító koncerttel, Tücsök Alkotóműhellyel, játéktérrel és játszóházzal várjuk a 3-7 éves korosztályt a Tücsöktanyán. Az Üveggolyó című nyári gyerekkoncert kortárs és klasszikus költők megzenésített verseire épül.

A címadó Szabó T. Anna költeményei mellé Tóth Krisztina, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Gazdag Erzsi költeményei is társulnak. A játékos dallamokat Medgyesi Anna bábszínész álmodta meg, Berkes Dániel jazz zongorista keltette életre, a világzene és a jazz fűszerezi az általa hangszerelt a dalokat.

Bábos mesekoncert lesz a Dagály utcai intézményben, egy nyuszi bábot készített Bartal Kiss Rita (Blattner díjas bábrendező), aki a koncert látványát is kidolgozta és dalokat összefűző bábjeleneteket is megrendezte. A színház és zenekar egy igazi romantikus nyári hangulatot teremt a színpadon a virágokkal, kosarakkal, horgolt napernyővel, egy vidékies hangulatú lócával, és persze a tarka ruháikkal.

További információkat ITT talál.

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.

További információ és virtuális séta: www.kult13.hu