Ügyfélablak

Heti kulturális ajánló: Hollán Jazz Street júliusban is

Kultúra

Újra megszólal a zene a Hollán Jazz Street koncertsorozata keretében. Ezúttal Tóth Dániel és Szabó Gergő produkciójára július 13. este 18 órától érdemes kilátogatni a helyszínre.

Ismét jazzt hallgathatnak az érdeklődők a Hollán Ernő utcában.

Július 13-án 18 órától hangulatos jazz koncerttel várjuk a Hollán Ernő utca sétálóutca szakaszára látogatókat. Együttműködő partnerünk a Budapest Jazz Club.

Tóth Dániel zenei tanulmányait nyolcévesen kezdte a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában. Tíz évig tanult klasszikus gitáron. Középiskolai tanulmányait a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban, majd a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumban jazz-ének szakon végezte. 2017-ben felvételt nyert a bécsi Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien jazz-ének szakára, 2021-ben diplomázott. Énekesi pályája 2011-ben kezdődött, amikor megnyerte a Szombathely hangja elnevezésű énekversenyt.

Szabó Gergő 1996-ban született Budapesten. Gödöllőn a Frédéric Chopin Zeneiskolában kezdett zongorán tanulni. Érdeklődése a zenélés iránt az érettségi előtt fordult komollyá, így a gimnázium után a Bartók Béla konzervatórium jazz tanszakán folytatta tanulmányait. Ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora tanszakán tanult, ahol 2021-ben diplomázott. A konzervatóriumi és egyetemi évek alatt Pozsár Máté, Tálas Áron, Nagy János és Oláh Kálmán inspirálták és tanították. Fő motivációja, hogy mind a rendszerszerű mind a rendszertől elszakadó zenei gondolkodás szépsége iránt felkeltse a diákok érdeklődését.

 

További információkat ITT talál.

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.

További információ és virtuális séta: www.kult13.hu