Ügyfélablak

Heti kulturális ajánló: Cziffra György emlékkoncert

Kultúra

A Cziffra Fesztivál díjazottjainak koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők november 6-án a József Attila téren. Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan a hagyományokhoz híven a fesztivál művészei koncertet adnak, melyen ezúttal kivételes tehetségű fiatal díjazottak állnak színpadra.

November 6-án 19.00 órától a Cziffra Fesztivál díjazottjainak koncertjére várjuk Önöket az AJAMK-ba. A Cziffra Fesztivál elkötelezett támogatója a jövő előadóművész generációinak, melynek keretében minden évben kiválasztják azon fiatal tehetséges művészeket, akiket nemcsak anyagi és erkölcsi elismeréssel, hanem fellépési lehetőségekkel és szakmai mentorállással segítenek.

Angyalföldön immáron hagyomány, hogy Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan a fesztivál művészei koncertet adnak, melyen ezúttal a fesztivál kivételes tehetségű fiatal díjazottjai mutatkoznak be.

Lugosi Dániel Ali nevét a televíziós komolyzenei tehetségkutató műsorban ismerhette meg a közönség, emellett a klarinétművész fiatal kora ellenére számos szakmai elismerést tudhat magáénak. A Cziffra Fesztivál Kreatív Művész díját 2024-ben vehette át.

Szintén idén lett díjazott Rozsonits Ildikó, aki öt évesen kezdett zongorázni, tízévesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe, és az Akadémia legfiatalabb diákja lett. Azóta számos versenyen ért el kimagasló eredményt, többek között a weimari Liszt-verseny különdíját ítélték neki.

A három fellépő közül Hamar Luca Valentina a legfiatalabb, aki a Cziffra György Ifjú Tehetség díj kitüntetést vehette át idén. Zenei tanulmányait a Fischer Annie Zeneiskolában kezdte, jelenleg pedig a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumba jár, oboa és szolfézs szakon.

A koncert a Cziffra Fesztivál és a Budapest, XIII. Kerületi Önkormányzat együttműködésével valósul meg. Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata

További információkat ITT talál.

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.

További információ és virtuális séta: www.kult13.hu