Ügyfélablak

Heti kulturális ajánló: Csepp Színitanoda az AJAMK-ban

Kultúra

A Csepp Színitanoda ’56 másképp című vizsgaelőadását tekinthetik meg az érdeklődők a József Attila téren. Október 24-én egy két felvonásos darabban lesz szó az AJAMK színpadán arról, hogy ki hogyan élte, alkotta meg ’56-ot.

Október 24-én 19.00 órától a Csepp Színitanoda ’56 másképp című vizsgaelőadását mutatja be az AJAMK színpadán.

A két felvonásos történelmi performansz egy kicsit több, mint puszta megemlékezés. Komplexebb, átfogóbb képet ad arról, ki hogyan élte, alkotta meg ’56-ot. A múlt kiteljesedik, színesebbé válik a színészek, zenészek játéka által.

Az előadás során visszatekintünk az ötvenes évekbe, felidézzük annak sötét, lázadó korszakát, mivel fontos, hogy erről a történelmi időszakról megfelelőképpen megemlékezzünk, és ezáltal jelentőségét, fontosságát fenntartsuk a köztudatban. A korszak kiemelkedő eseményei, a harc, a forradalom hangulatát idézik, zeneileg a mai korba helyezve.

A kortárs zene és a múltidéző szövegek teszik lehetővé, hogy a közönség korosztálytól függetlenül élvezni és értékelni tudja az előadást. A néző a másfél órás előadás keretében egyszerre élhet át színházi és mozis élményt is.

További információkat ITT talál.

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.

További információ és virtuális séta: www.kult13.hu