Ügyfélablak

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

Közterületek, parkolás

A "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi szülők igényelhetik, akiknek gyermeke(i) bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket.

A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 22-e, hétfőtől igényelhető a Társaságunk székhelyén, a Béke utca 65. címen vagy a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodában személyesen, vagy elektronikusan honlapunk „Ügyfélablak” felületén.

 

A kedvezmény 12.00 óra és a napi üzemidő vége között fél óra időtartamban biztosít ingyenes várakozást az oktatási, nevelési intézmény közelében.

A gyermekszállítási parkolási kedvezményhez az alábbi dokumentumok, feltételek szükségesek:
– aláírt, kitöltött igénylőlap (lásd csatolt fájl),
– intézménylátogatási igazolás,
– az igénylők (szülő és gyermek) lakcímkártyájának másolata, amelyből megállapítható, hogy a gyermek és szülő közös háztartásban él,
– érvényes forgalmi engedély,
– 2.000 Ft ügyviteli díj megfizetése, (az elektronikusan igényelt hozzájárulások ügyviteli díja 1.000 Ft, amennyiben az igénylés és a kiadás is elektronikusan történik, azaz ügyfél ajánlott postai küldeményben kapja meg a parkolótárcsát),
– nem lehet a gépkocsin korábbi parkolási- és pótdíjtartozás sem.

Letölthető dokumentum

Kérelem - Gyermekszállítási parkolási kedvezmény 2022/2023.

Letöltés