Ügyfélablak

Faltól falig takarítási akciót tartottunk Angyalföldön

Közterületek, parkolás

A XIII. Kerületi Önkormányzat kezdeményezésében 2022. novemberben az idei évben harmadik alkalommal szerveztük meg a BKM Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójával összehangolt faltól falig takarítási akciót.

A köztisztaság javítása érdekében önként vállalt köztisztasági feladatként vesz ebben részt kezdeményezőként és aktív szerepvállalóként a XIII. Kerületi Önkormányzat.

Az akció keretén belül gépi úttisztítást, valamint – ezzel párhuzamosan – gépi és kézi járdatisztítást végeztünk.

A faltól falig takarítási akció érintett utcaszakaszai:

2022. november 15. Tomori köz 13-19. és Tomori köz 14-20. (mindkét oldal)
2022. november 15. Máglya köz 6-12., Máglya köz 1-3. és 5-11. (mindkét oldal)
2022. november 15. Fiastyúk utca 39-45 /házak közötti belső udvarok/(mindkét oldal)
2022. november 15. Tahi utca 20-48. (páros oldal padka és parkolósávja)
2022. november 16. Hajdú köz 1-13.(mindkét oldal)
2022. november 16. Tahi utca 50-76. (páros oldal padka és parkolósáv)
2022. november 16. Béke utca 100-106 /belső parkoló (mindkét oldal)
2022. november 17. Futár utca /Béke utca-Jász utca között/ (mindkét oldal)
2022. november 17. Jász utca /Futár utca és Tahi utca között/ (mindkét oldal)
2022. november 18. Keszkenő utca /Béke utca és Jász utca között/ (mindkét oldal)
2022. november 18. Jász utca /Keszkenő utca és Futár utca között/ (mindkét oldal)

A munkálatokat úgy terveztük, készítettük elő ideiglenes táblázásokkal, kordonozással és kommunikáltuk előre szórólapokkal, plakátokkal, honlapunkon és facebook profilunkon tett figyelemfelhívással, hogy azokat az előre megadott napokon a délelőtti órákban, a forgalom lehető legkisebb akadályoztatásával, parkolási nehézség okozásával, 08.00-12.00 között végezzük el.

A kijelölt utcaszakaszokon a BKM Nonprofit Zrt. speciális célgéppel tisztította meg az útpályát és a parkolósávokat, amelyhez egy nagyteljesítményű úttisztítására alkalmas seprőgépet és egy kísérőautót is biztosított, segítve és koordinálva a tisztítógépeink munkáját. Ezzel párhuzamosan Társaságunk a járdafelületek megtisztítását kézi és seprőgépek segítségével végezte, valamint parkgondnokainkat kihúzták a lombot a gyephézagos parkolósávokból, hogy a célgépek fel tudjanak szippantani minden falevelet és a takarítás teljes körben megvalósuljon.

A nedves időjárás és a vizes lomb miatt több alkalommal eldugultak mind az utcatakarítógépek, mind az FKF magas teljesítményű célgépe is, ami miatt a kijelölt területeken egy nap 4-5 alkalommal is meg kellett ismételnünk a takarítási folyamatot. Ennek ellenére, valamint a lakosság és a környéken dolgozók együttműködésének köszönhetően az eredmény minden területen rendkívül látványos lett, teljesen tisztára, levéltől és szennyeződéstől mentesre takarítottuk a parkolósávokat, az útpadka melletti területeket, valamint a járdafelületeket.

Az együttműködést és a türelmet ezúton is köszönjük minden lakosnak, autósnak és környéken dolgozónak!