Ügyfélablak

Energetikai korszerűsítés intézményeinkben

Beruházás, fejlesztés
Ilyen volt - ilyen lett

Energetikai korszerűsítési programmal fejleszti intézményeit a XIII. Kerületi Önkormányzat. Mostanáig 7 kerületi önkormányzati intézményben zajlottak fejlesztések együttesen csaknem 600 millió forint értékben.

Elkészült a XIII. kerületi energetikai korszerűsítési program első üteme. Eddig 7 önkormányzati intézményben zajlottak fejlesztések összesen 600 millió forint értékben – emelte ki az energetikai korszerűsítések kapcsán dr. Tóth József polgármester.

A XIII. Kerületi Önkormányzat energetikai korszerűsítési programja keretében megújult az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ teljes energiarendszere. A fűtési hálózatot új hőszivattyúk beépítésével és a meglévő régiek energiatakarékosra való cseréjével, a világítási rendszert LED-es fényforrások beépítésével korszerűsítettük, emellett elvégeztük a hűtő- és szellőztető rendszer motorjainak cseréjét is. A komplex beruházás 207,5 millió forintos projekt keretében valósulhatott meg.

A XIII. kerületi energetikai korszerűsítési program első ütemében megvalósult fejlesztések legnagyobb beruházása valósult meg a József Attila téri intézményben.

Mostanáig összesen 7 kerületi önkormányzati intézményben zajlottak fejlesztések együttesen 600 millió forint értékben. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központon túl megújultak még az alábbi intézmények:

  • Rozsnyay utcai Angyalföldi Sportközpont,
  • Jakab József utcai Gondozóház,
  • Váci úti Lehel Csarnok,
  • Zsinór utcai Nosztalgia Ház Idősek Klubja,
  • Kassák Lajos utcai Reménysugár Idősek Klubja részleges vagy teljes energetikai rendszere.

 

További energetikai beruházás valósulhat meg a Polgármesteri Hivatalban, ahol 200 millió forint tervezett költségvetéssel történhet energiakorszerűsítés, ahol a napelemek telepítése már megtörtént.

Mostanra lezárult a kerületi energetikai korszerűsítési program első üteme, és a folytatás sem várat sokáig magára. Már zajlik a második szakasz tervezése.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.