Ügyfélablak

Szemetelni ciki kampány – matricák a hulladékgyűjtőkön

Közterületek, parkolás

A Szemetelni ciki kampányunk keretén belül figyelemfelkeltő matricákat ragasztunk a kerület ebürülékgyűjtő, illetve hulladékgyűjtő edényeire.

A matricákkal hívjuk fel a lakosság figyelmét mind a hulladék, mind az ebürülék közterületi edényekbe történő elhelyezésére. Sajnos tapasztalataink azt bizonyítják, hogy szükség van a figyelemfelhívásra.

A kerületben munkatársaink rendszeresen és lelkiismeretesen működnek közre a gördülő szemét és az illegálisan kihelyezett hulladék eltakarításában, begyűjtésében. Heti szinten átlagosan 15-20 helyszínről számolnak fel bútor-, textil-, veszélyes-, és egyéb nagydarabos hulladékot, emellett pedig napi szinten gyűjtik a kisebb (üvegek, flakonok, cigaretta csikkek, ételmaradék, csomagoló anyagok, stb.) hulladékot is.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a köztisztasággal és települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről szóló rendelet értelmében az ingatlan előtti járdaszakasz tisztántartása, síkosságmentesítése és gyommentesítése az ingatlanhasználó feladata, ennek ellenére azonban – amennyiben kapacitásunk engedi – munkatársaink járdatakarító gépekkel elvégzik a takarítást.

A kerület tisztántartása közös ügyünk, az elszórt kommunális hulladék, a kihelyezett illegális lom és veszélyes hulladék elszállítása rendkívül magas anyagi költséget jelent Társaságunk és az Önkormányzat számára, amelyből további kerületi fejlesztések, szociális támogatások valósulhatnának meg.

Kérjük Önöket, vigyázzunk együtt a kerület szépségére, tisztaságára!