Ügyfélablak

Csángó lakótelep zöldfejlesztés átadása

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés

2022. augusztus 30-án délelőtt átadtuk a lakosság részére a Csángó lakótelep komplex zöldfejlesztéssel megújított közterületeit.

A beruházás több ütemben zajlott 2021 és 2022 között: a kivitelezés első szakasza idén februárban zárult, amikor a kutyafuttatókat, majd a Lehel utca 22. és 24. szám közötti, valamint a Csángó utca 30-36. és a Lehel utca 22. közötti zöldfelületet vehette birtokba a lakosság; végül átadtuk a játszóteret és környékét is az itt élők számára.

A játszótérre és a mellette fekvő zöld felületekre közel 1.200 tő cserjét, több, mint 1.700 tő évelőt és 6 darab lombos fát ültettük. A parkban a korábbi járdafelületek teljes burkolatát lecseréltük.

A játszótér megújítása során a meglévő aszfalt-, gumi- és homokburkolatot megszüntettük, a játszótér teljes területe (350 m2) pedig új, korszerű gumiburkolatot kapott.

A játékokat új tematika szerint, tengerparti hangulatba foglaltuk, a gyerekek számára azt az érzetet keltve, mintha tengerparton lennének, ezt tükrözi a játszóeszközök kiválasztása is. A játszótéren meglévő két hintát, a kis hajót és a krokodilos játékot felújítottuk és áthelyeztük, valamint új, többfunkciós mászótornyot telepítettünk. A torony közelében elhelyeztünk egy gumiburkolatba süllyesztett trambulint, valamint egy fészekhintát és két tengerparti tematikához illő rugós játékot is.

A játszótéren 6 padon pihenhetnek meg a látogatók. A park központi részére telepítettünk egy ivókutat és egy napelemmel működő okospadot is.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!