Ügyfélablak

Augusztus 21-től igényelhető a gyermekszállítási kedvezmény

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

A gyermekszállítási parkolási kedvezményt minden olyan kerületi lakos kérelmezheti, akinek gyermeke nem ugyanabban a parkolási zónában található gyermekintézménybe jár, mint ahol a család lakóhelye van. A kedvezmény ügyfélszolgálatainkon és online felületeinken is igényelhető.

Augusztus 21-től igényelhetik a gyermekszállítási kedvezményt a kerületi lakosok a következő tanévre. Idén is biztosítja a XIII. Kerületi Önkormányzat a kedvezményt azoknak a XIII. kerületi családoknak, akiknek gyermeke nem ugyanabban a parkolási zónában jár intézménybe, mint amelyikben a család lakik.

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat 10 éve vezette be a gyermekszállítási parkolási kedvezményt, melyet azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetnek, akiknek gyermeke a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár, és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába viszik bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermeküket, gyermekeiket.

A gyermekszállítási kedvezmény Központi Ügyfélszolgálati Irodáinkban igényelhető.

A kedvezmény igénybevételét kezdeményezheti Ügyfélablakunkon keresztül is.

Képünk illusztráció, még üres, használaton kívüli tárcsát mutat.

A kedvezmény 12.00 óra és a napi üzemidő vége között fél óra időtartamban biztosít ingyenes várakozást az oktatási, nevelési intézmény közelében.

 

Az igénylés feltételei:

  • aláírt, kitöltött igénylőlap,
  • intézménylátogatási igazolás,
  • az igénylők (szülő és gyermek) lakcímkártyájának másolata, amelyből megállapítható, hogy a gyermek és szülő közös háztartásban él,
  • érvényes forgalmi engedély,
  • 2.000 Ft ügyviteli díj megfizetése személyes igénylés esetén, (az elektronikusan igényelt hozzájárulások ügyviteli díja 1.000 Ft, amennyiben az igénylés és a kiadás is elektronikusan történik, azaz ügyfél ajánlott postai küldeményben kapja meg a parkolótárcsát),
  • nem lehet a gépkocsin korábbi parkolási- és pótdíjtartozás sem.

 

Fontos, hogy a tárcsát a kedvezmény igénybe vételéhez minden esetben ki kell helyezni.

 

További információkat az Ügyintézés menüpontunk alatt talál, ahol a személyes igényléshez szükséges nyomtatványt is megtalálják, letölthetik.

Zónatérképünket itt találják.

Valamennyi parkolási nyomtatványunkat egybegyűjtöttük Önöknek.