Ügyfélablak

Várja a gyerekeket a PannKa Part

Beruházás, fejlesztés
Kultúra

Az Újpesti rakpart 6. szám alatt 2022. június óta várja a kisgyermekeket a Pannka Part, mely a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában valósult meg. Az évek óta sikeresen működő PannKa játszóház mellett egy újabb baba-mama játszóházzal gazdagodott a kerület, a PannKa Partot a Duna közelében kereshetik fel a kerületiek.

A PannKa Part kialakítására 224,6 millió forintot fordított a XIII. Kerületi Önkormányzat. A kerület kisgyermekes, baba-mama játszóházával együtt nyár óta már két helyszínen működik a családok körében rendkívül közkedvelt PannKa.

Az önkormányzat három éve hozta létre és azóta működteti a PannKa Közösségi Teret a Pannónia utca 18. szám alatt. A kétszintes, több mint 300 négyzetméteres közösségi és otthonos játszóház egyedülálló látványvilággal és fejlesztőjátékokkal az interaktív együttlét lehetőségét nyújtja a családoknak. A játékok elsődleges célja az ismeretterjesztés, a kézügyesség fejlesztése, a mozgásfejlődés elősegítése. A PannKa Közösségi Tér játékainak tematikája a vidéki élet.

Az Újpesti rakpart 6. szám alatti önkormányzati helyiséget alakítottuk át erre a célra. Az önkormányzati beruházás a Palatinus házak épületében mintegy 250 négyzetméteres területen valósult meg. Az új interaktív foglalkoztató- és fejlesztő tér a kisgyerekes családokat várja.

A PannKa Part belső tereibe a kerület egyik emblematikus ipari jelképére, a világszínvonalú hajóépítés korszakára is utalva a hajózással kapcsolatos egyedi gyártású, fejlesztő játékelemek kerültek. A játéktér középpontjában egy stilizált gőzhajó áll belsejében egy kuckóval. A bútorelemek és egyéb kiegészítők illeszkednek a vizes tematikához: kavics és hal formájú ülőkék, vízi állatokat formázó párnák várják a kicsiket.

Immár két helyen működik a PannKa. A Pannónia utcai helyszín, a PannKa Közösségi Tér szabadidős és közösségi térként funkcionál: otthont ad zsúroknak, csecsemő- és kézműves programoknak, működtetjük itt a sószobát, és színpadi teret is igénylő előadásokat szervezünk. A kisebb alagsori terekben igénybe vehetők egyéni fejlesztési lehetőségek. A PannKa Part főként a csoportos fejlesztés színtere.

 

A PannKa Part nyitvatartása 2022-ben:

 

Hétfő: 09.00-13.00 óra között
Kedd: 09.00-13.00 és 16.00-18.00 óra között
Szerda: 09.00-13.00 óra között
Csütörtök: 09.00-13.00 óra között
Pénteken: 09.00-13.00 és 16.00-18.00 óra között
Hétvégén: programok függvényében