Ügyfélablak

Október 14-től ismét zöldhulladékgyűjtő zsákot osztunk

Közterületek, parkolás

A 2024. évben már második alkalommal szervezzük meg a zöldhulladékgyűjtő zsákok osztását a kerületi társasházaknak és a magánházak tulajdonosainak. Ezúttal október 14-25. között vehetik át a zsákokat. A kerületi családi házak tulajdonosai és az társasházak, lakásszövetkezetek képviselői is a Hajdú utcai telephelyünkön kapják meg a zsákokat.

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából és forrásából több mint 20 éve minden évben megszervezzük a lakossági lombgyűjtési akciót, amelynek keretén belül a kertekben keletkező zöldhulladék kezelésére díjmentesen biztosítunk zöldhulladékgyűjtő zsákokat.

Idén két alkalommal részesülhetnek ezen az úton a zöldhulladékgyűjtő zsákban a kerületi lakosok. Az akció keretében a környezettudatosság jegyében segítjük a társasházakat és a családi házak tulajdonosait egyaránt. Tavasszal már szerveztünk hasonló akciót, akkor április 8. és 19. között vehették át a zsákokat.

Most ősszel újra vehetnek át zöldhulladékgyűjtő zsákokat a kerületiek október 14-25. között.

 

Családi házaknak és társasházaknak is

 

A XIII. kerület családi házas övezetében (a Rákos-pataktól északra) házanként 10 zsákot biztosítunk az akcióban részt venni kívánó lakosoknak, családoknak.

A társasházak, lakásszövetkezetek számára ugyancsak 10 zsákot osztunk ki.

A zsákosztás időpontja és helyszíne

Az őszi zsákosztást október 14. és október 25. között tartjuk.

Ebben az időszakban a kerületi lakosok részére biztosítunk zsákokat, melyeket minden hétköznap 8:00-18:00 óra között vehetnek át a készlet erejéig a jogosultak.

Helyszín: a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Hajdú utcai telephelye, Hajdú utca 29.

Elérhetőségeinket itt találják.

Az átvételkor lakcímkártyával ellenőrizzük a jogosultságot. A  társasházak esetén a közös képviseletet igazoló irattal vagy meghatalmazással kell készülniük a zsákot átvevőknek.

Az elszállítás időpontja

 

A BKM FKF divíziója menetrendszerűen heti egy alkalommal, pénteken szállítja el az aznap reggel 5 óráig kirakott saját logójával ellátott hulladékgyűjtő zsákokat a Tahi utca – Tatai út – Kámfor utca – Göncöl utca által, illetve a Meder utca – Danubius utca – Sólyatér út – Úszódaru utca – Cserhalom utca által határolt területről. A mellékelt kép mutatja, hogy mely területről végzi az FKF az elszállítást.

A térképen látható, mely területről szállítják el péntek kora reggel a zsákokat.

A kerület egyéb részére kihelyezett zöldhulladékgyűjtő zsákokat a MOHU BUDAPEST kommunális hulladékszállító járatai gyűjtik be kapacitástól függően a háztartási hulladék elszállításával egy időben. Ezeken a területeken a zsákokat célszerű a szemétszállítási nap előtt kirakni, mivel nem tartoznak bele a pénteki szállítási körbe.

 

Óvja Ön is környezetünket – további információkat itt talál.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.