Ügyfélablak

Két labdapálya fejlesztése kezdődik hamarosan a XIII. kerületben

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Jövő héten megkezdjük két labdapálya fejlesztését. A Marina parton új labdapályát létesítünk, a Petneházy utca 92. alatt pedig a meglévő létesítmény felújítása valósulhat meg önkormányzati fejlesztés eredményeként.

Várhatóan augusztus 12-én kezdődnek meg a munkálatok a Marina parton, melynek eredményeképp a labdapálya komplexen megújul. Ezen kívül a beruházás keretében két ping-pong asztalt is kihelyezünk. A ping-pong asztalok helyszínét a kihelyezést megelőzően öntött gumi burkolattal látjuk el.

A labdapálya beruházása során 300 m2 öntött gumiburkolatot létesítünk, hogy korszerű körülmények között használhassák a létesítményt a sportolni vágyó lakosok. A labdapálya körül 4 méter magas labdafogó kerítés lesz egy kapuval.

Összesen 412 négyzetméter öntött gumiburkolat lesz a labdapálya és a ping-pong asztal alatt.

Mivel a terület korábban zöldterület volt, az automata szórófejes öntözőhálózat átalakítása is szükségessé vált, melyet a labdapálya körüli zöldterület megfelelő gondozása érdekében szintén a mostani beruházás keretében valósítunk meg. A kivitelezés várhatóan szeptember végére lesz kész.

A helyszín a beruházást megelőzően így néz ki. A bal oldali képen látható területre kerülnek ki a ping-pong asztalok. A jobb oldali képen a felső piros karika a megvalósuló labdapálya helyszíne, míg az alsó piros karika a ping-pong asztalok leendő helyét mutatja.

Szintén augusztus közepén kezdjük meg a Petneházy utca 92-nél lévő sportudvar fejlesztését. A labdapálya a munkák alatt zárva lesz, a hinta pedig a munkavégzés idejére mobil kerítéssel lesz elkerítve.

A fejlesztés során az alábbi munkálatokat végezzük el:

  • levakoljuk az ülőfalat,
  • az ülőfal faburkolatát a homokozó melletti szakaszon lecseréljük,
  • a parkban lévő székek fa felületeit felújítjuk,
  • a hinta alatti gumilap burkolatot lecseréljük 60 négyzetméteren,
  • a labdapályán a jelenlegi szórt burkolat helyett új, öntöttgumi burkolatot létesítünk a teljes felületen, összesen 513 négyzetméteren,
  • az új öntöttgumi burkolaton felfestjük a sportburkolati jeleket,
  • felszedjük a focikapukat, majd a felület elkészítésekor visszahelyezzük azokat.

 

A kivitelezés várhatóan szeptember közepére lesz kész.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.