Ügyfélablak

Heti kulturális ajánló: nyáresti koncert augusztus végén is a Szent István parkban

Kultúra

Nyáresti Koncertre várjuk az érdeklődőket a Szent István parkba. Augusztus utolsó vasárnapján a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjét hallgathatják meg az újlipótvárosi helyszínen. Látogasson ki a helyszínre Ön is!

Augusztus 25-én 19.00 órától a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjére várjuk látogatóinkat a Szent István parkba. A nyári zenés sorozat utolsó előadásán a legismertebb hazai vonószenekar lesz a vendégünk.

Az itthoni és a nemzetközi zenei életben is új virágkorát élő Liszt Ferenc Kamarazenekar gazdag repertoárjából válogat augusztus 25-én: egy Mozart- és egy Haydn-műrészlettel indítják a műsort, majd a romantikát Csajkovszkij és Grieg közönségkedvenc művei idézik fel. A Sosztakovics-keringő andalító dallama után Bartók Román népi táncaival, a Kárpát-medence motívumvilágával érkezik az este. Sötétedés után pedig sziporkázó kortársokkal, a balkáni ritmusok és a techno klasszikus zenébe átültetett rövid szemelvényeivel zárul a hangverseny.

Búcsúhangulatot nem várhatunk, inkább az ősszel induló új zenei évad koncerttermekbe csalogató örömzenéjével lepnek meg minket.

További információkat ITT olvashatnak.

A kerületi kulturális színtereinkről ITT talál részleteket.

További információ és virtuális séta: www.kult13.hu